RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Прием на работу

Прием на работу #111583

Вопрос от Тетяна (11 Октябрь 2023):
Скажіть будь ласка, якщо вихователь, в якого оформлено ВПО за основним місцем роботи, знаходиться на простої, на 2/3 від 0, 75 ставки посадового окладу, чи можна взяти на роботу в інший ЗДО за сумісництвом на повну ставку вихователя Дяую.

Ответ юриста (12 Октябрь 2023) :

Доброго дня! Згідно з нормами постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. № 81 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції» на період проведення антитерористичної операції положення пунктів 2-4 постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 1993 р. № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» щодо тривалості роботи за сумісництвом, порядку надання відпустки та заборони роботи за сумісництвом (крім заборони, встановленої законом) не застосовуються до працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Тобто, на час дії воєнного стану для вимушених переселенців скасовано обмеження для роботи за сумісництвом, які стосуються часу тривалості роботи. Працівника можна оформити не лише на 0,5 ставки, але й на більшу тривалість робочого часу, в тому числі і на повний робочий день. При прийнятті працівника на роботу за сумісництвом роботодавець має дотримуватися вимог ч. 4 ст. 24 КЗпП. За цією нормою працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням роботодавця, і повідомлення Державної фіскальної служби України про прийняття працівника на роботу. Оскільки трудова книжка працівника знаходиться за основним місцем роботи, відповідно запис до неї про прийняття на роботу за сумісництвом може проводитись за бажанням працівника за основним місцем роботи на підставі витягу з наказу про роботу за сумісництвом. Інформація про трудові відносини із сумісниками обов’язково відображається роботодавцями у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, тобто робота за сумісництвом зараховується до трудового стажу. Отже, враховуючи викладене, оскільки у Вас запроваджено простій на основному місці роботи, тому Ви маєте право працювати за сумісництвом на повну ставку. На час дії воєнного стану для вимушених переселенців скасовано обмеження для роботи за сумісництвом, які стосуються часу тривалості роботи.

Прием на работу, другие вопросы

    Ніка (22 Сентябрь 2024)

    Чи правомірне прийняття на роботу студента 4 курсу педагогічного коледжу на посаду вчителя початкових класів, за умови "кадрового голоду"?

     Посмотреть ответ

    Вікторія (22 Сентябрь 2024)

    Чи правомірно в одному садочку підсобного працівника перевести на кухаря? Чи спочатку потрібно звільнити, а потім прийняти?

     Посмотреть ответ

    Вікторія (22 Сентябрь 2024)

    Добрий день. Чи можливе переведення з гімназії вчителя на вихователь ЗДО (садочка), якщо одна міська рада? Якщо у вчителя є вища категорія (14 розряд), то після отримання сертифікату про підвищення кваліфікації, який буде розряд? І в які строки має бути проведена атестація?

     Посмотреть ответ

    олена (23 Август 2024)

    Доброго дня. Працівник має диплом неповної вищої освіти, молодший спеціаліст . технік-технолог. Навчається на заочному відділенні гідрометеорологічного коледжу за професією технік-метеоролог. Чи має вона право працювати на посаді техніка-метеоролога під час здобуття даної освіти та де можна ознайомитись з Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників випуск 75 Гідрологія та Метеорологія. Дякую.

     Посмотреть ответ

    Алина крачковская (31 Июль 2024)

    Добрий день. Чи має право студент 3-го курсу педагогічного коледжу працювати логопедом (за фахом) у дитячому реабілітаційному центрі? Дякую

     Посмотреть ответ

    Игорь (26 Июль 2024)

    В центре занятости требуют цивільно-правовий договір за 2012 год. У меня его нет. Организация в 2021 году объявила себя банкротом. На звонки не отвечает. Получить я договор не могу. В центре занятости говорят, что без него меня не зарегистрирую. Имеют ли они на это право. Что мне делать без этого договора? Получается я теперь никогда не смогу стать в центре занятости?

     Посмотреть ответ

    Валентина (13 Июль 2024)

    Вітаю! Місяць назад влаштувалася прибиральницею в АТБ. Керуюча при прийомі на роботу віддала мені назад мою трудову (вже після перевірки з відділу кадрів) зі словами, що вона зберігається в мене. Вдома я подивилася - запису про АТБ там немає. Певно, що моя трудова могла не сподобатися керуючій або відділу кадрів, бо я багато працювала без оформлення, тому є по кілька років перерви в записах, плюс були періоди, коли часто міняла роботу. Я кілька місяців шукала роботу, тому мене влаштовує без запису в трудовій. Але хочу дізнатися, які в мене права, чи йде стаж, чи матиму лікарняні й відпустки? Де можна перевірити, за яким договором я працюю?

     Посмотреть ответ

    ВІКТОРІЯ ( 4 Июль 2024)

    Чи можна займати в одній школі дві посади.Щиро дякую за відповідь, я написала заяву прошу прийняти мене на ставку педагог-організатора, та залишити за мною 0,5 ставки бібліотекаря гімназії. Але відповідь від керівництва була що не можу займати дві посади і тоді вони надають 0.5 ст.

     Посмотреть ответ

    Вікторія (27 Июнь 2024)

    Доброго дня, можна займати дві посади в школі, прийнята на 0,5 ст. бібліотекарем, освіта вища, стаж 20 років, і дати ставку педагог-організатора. Сказали що не дозволено займати дві посади, лише можна на 0,5 ст. Гарно дякую

     Посмотреть ответ

    Олександр (15 Май 2024)

    Доброго дня Працював в лісовому господарстві Мій вік 57років Загальний стаж 34 з них 13 років пільгового стажу ,сказали можу оформлятися на пенсію ,звільнився подав документи на призначення пенсії ,і прийшла відмова ,чому так ? Залишився без роботи і без пенсії

     Посмотреть ответ

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх