UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену)

Оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену)

5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес зневоднення глютену під керівництвом оператора 6 розряду. Читає показання реєстраційних, демонстраційних та контрольно-вимірювальних приладів і виконує відповідні робочі операції на пульті керування. У разі виникнення можливих відхилень від нормального перебігу процесу вживає заходів щодо їх усунення. За показаннями контрольно-вимірювальних приладів, результатами хімічних аналізів та візуальними спостереженнями контролює процес зневоднення глютену, регулює та підтримує задані режими роботи лінії. Стежить за схемами подавання та приготування вхідного продукту (кукурудзяного глютену), розчину каустичної соди, охолоджувальної води для гідромуфти. Відбирає проби продукту (вхідного, нейтралізованого, верхнього сходу з декантера, зневодненого глютену після декантера) і коригує технологічні режими за одержаними результатами. Стежить за вологістю сухого глютену та за його накопиченням у відвантажувальних місткостях. Бере участь в обслуговуванні устаткування (профілактичне промивання, чищення, змащування тощо).

Повинен знати: технологічну схему виробництва сухого кукурудзяного глютену; способи зневоднення глютену; технології вітчизняного та зарубіжного виробництв зневоднення глютену; будову та принцип роботи технологічного устаткування та засобів автоматики (pH-трансмітер, електромагнітний витратомір, терморегулятор, пневматичні регулювальні клапани і клапани постійного тиску, повітряні редуктори, фільтри тонкого очищення повітря і води, електроклапани, електротермометри тощо): робочі параметри декантера; можливі несправності, їх відображення на панелі пульта керування та способи усунення; інструкції з керування технохімічними процесами з пульта керування із обслуговування устаткування, норми і правила охорони праці та правила безпечного ведення робіт.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Операторське стажування. Стаж роботи за професією оператора лінії у виробництві харчової продукції (інші виробництва) 4 розряду — не менше 1 року.


6-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес зневоднення глютену. Задає параметри роботи технологічного устаткування на стадіях одержання продукту. Організовує роботу персоналу з ведення технологічного процесу зневоднення глютену на всіх стадіях одержання продукту, усунення відхилень у роботі устаткування і його ремонтування. Контролює, регулює та підтримує режими роботи лінії за допомогою приладів регулювання процесу зневоднення глютену. Веде технічну документацію, облік та звітність. Керує підлеглим персоналом.

Повинен знати: технології вітчизняного та зарубіжного виробництв зневоднення глютену, їх недоліки та переваги; будову і принцип роботи технологічного устаткування та засобів автоматики; можливі несправності, їх відображення на панелі пульта керування і способи усунення; вимоги до продукту вхідного, нейтралізованого та зневодненого глютену, верхнього сходу з декантера; програми експлуатації та обслуговування pH-трансмітера, електромагнітного витратоміра, перетворювача частоти вторинного двигуна, насоса подавання продукту тощо; інструкції з керування технологічними процесами з пульта керування і з обслуговування устаткування; стандарти та технічні умови на сухий глютен; основи управління персоналом; правила ведення обліку та звітності; правила й норми охорони праці, правила безпечного ведення робіт.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією оператора лінії у виробництві харчової продукції (виробництво сухого глютену) 5 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору