4-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес механічного (пластичного)
оброблення (перетирання) маргаринової маси на вакуум-комплекторах для придання маргарину легкоплавкої, пружно-пластичної консистенції. Запускає і зупиняє агрегат. Стежить за показаннями контрольно-вимірювальних приладів і візуально за процесом оброблення маси, вакуумом і температурою води в системі, товщиною стружки, температурою маргарину, що виходить з вакуум-комплектора. Регулює подавання вода для обігріву агрегату, роботу вакуум-насосів. Контролює якість маргарину. Упаковує маргарин у коробки, ящики чи бочки. Розбирає, зачищає, миє та дезінфікує вакуум-комплектор.
Повинен знати: технологію механічного оброблення маргарину;
будову, принцип роботи вакуум-комплектора, насадок, вимоги до якості маргарину; види й призначення контрольно-вимірювальних приладів; правила миття і санітарного оброблення устаткування і трубопроводів; правила виконання робіт.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.