5-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес приготування емульсії і маргарину на апаратах потоково-автоматизованої лінії. Набирає компоненти залежно від рецептури, змішує їх і подає на охолодження. Стежить за контрольно-вимірювальними приладами і регулює процес виготовлення емульсії і маргарину. Контролює якість маргарину, що поступає на фасування, вагу пачки, фасування і пакування виготовленої продукції. Веде технічну документацію.
Повинен знати: фізико-хімічні властивості і види жирів, будову агрегатів автоматизованої лінії безперервного виготовлення маргарину, змішувачів, насосів високого тиску, гомогенізаторів, витискувальних охолоджувачів, фасувальних автоматів, контрольно-вимірювальних приладів, рецептури маргарину; порядок ведення технічної документації.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 4 розряду — не менше 1 року.