2-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес ароматизації тютюну на ароматизаційних установках або на столах вручну. Готує віддушку для ароматизації тютюну за рецептурою і завантажує її в дозатор, регулює подавання віддушки на тютюн. Візуально стежить за витратами віддушки, якістю ароматизації та рівномірним нанесенням віддушки на тютюн. Визначає органолептично вологість тютюну, що поступає на ароматизацію. Затарює тютюн у ящики, зважує їх, покриває парафінованим папером.
Повинен знати: інструкції приготування ароматизуючої суміші й ароматизації тютюну; властивості компонентів ароматизуючої суміші; принцип роботи та правила експлуатації ароматизаційної установки; способи приготування віддушки і правила подавання її на тютюн.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта. Мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.