2-й розряд
Завдання та обов’язки. Укладає касети з напівфабрикатами на колиски обшпарювального агрегата та обварені тістові кільця на вагонетки або транспортер. Посипає напівфабрикати маком, кмином, сіллю. Чистить та миє устаткування, касети. Виконує інші роботи під керівництвом машиніста обшпарювального агрегата вищої кваліфікації.
Повинен знати: основи технологічного процесу обшпарювання тіста; правила визначення готовності сформованих бубличних виробів до обшпарювання; принцип роботи обшпарювального агрегата.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.
3-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес обшпарювання тістових заготовок. Регулює роботу обшпарювального агрегата, встановлює в нього касети. Укладає касети з напівфабрикатами на вагонетки або транспортер. Укладає звільнені від бубликових виробів листи в пруфер або на вагонетку. Завантажує тістові кільця в обшпарювальний котел. Спостерігає і контролює процес обшпарювання. Вивантажує заготовки і розкладає їх на столі або дошках, листах, касетах. Надає заготовкам необхідної форми. Посипає маком, кмином, сіллю. Встановлює дошки, листи, касети із заготовками на стелажі, вагонетки або передає на підсушування.
Повинен знати: технологічний процес оброблення та обшпарювання тіста; методи визначення готовності сформованих тістових заготовок до обшпарювання та випікання; будову та правила експлуатації обслуговуваного устаткування.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією машиніста обшпарювального агрегата 2 розряду — не менше 1 року.