4-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес формування хлібних паличок, соломки та інших хлібних виробів на потоковій лінії. Спостерігає за подаванням тіста від тістомісильних машин до тістообробного агрегата з додержанням чіткого інтервалу заповнення бункера тістом. Контролює безперервність та товщину тістової стрічки, переміщає тісто між формувальними та прокатними валами. Регулює подавання тіста у формувальні вали, швидкість пружинного транспортера. Спостерігає за роботою різального вузла на задану довжину тістових заготовок. Укладає джгути на піддони. Вибраковує нестандартні заготовки. Спостерігає та контролює правильне введення піддонів у формувальну машину, правильне завантажування піддонів в автоматичну вистоювальну шафу, температурний режим у вистоювальній шафі. Пускає та зупиняє лінію. Виявляє та усуває несправності в роботі обслуговуваного устаткування.
Повинен знати: технологічний процес формування та вистоювання тіста на потоковій лінії формування хлібних виробів; будову та правила експлуатації обслуговуваного устаткування лінії; стандарти на продукцію, яка випускається; методи органолептичної оцінки якості тіста; вимоги до якості та консистенції тіста, маси та форми виробів; вплив якості тіста на масу виробів.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.