UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Пекар комплексно-механізованої лінії

Пекар комплексно-механізованої лінії

5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес різання і формування тіста, остаточного вистоювання та випікання тістових заготовок на комплексно-механізованій лінії. Контролює масу тістових заготовок та готовність до випікання. Регулює роботу вузлів комплексно-механізованої лінії: тістоподільника, округлювача, закатки, автоматичного насаджувальника, пруфера остаточного вистоювання, надрізувача, вистоювально-пічного та обшпарювального агрегатів. Спостерігає і контролює температурний та паровий режими випікання. Перевіряє якість готової продукції. Розраховує режим роботи окремих машин комплексно-механізованої лінії для забезпечення синхронної роботи всієї потокової лінії.

Повинен знати: технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів на комплексно-механізованій лінії; параметри режимів вистоювання та випікання, способи їх регулювання; методи визначення готовності тіста до випікання та якості готової продукції; фактори, що впливають на якість вистоювання, випікання та на вихід готової продукції; норми виходу та методи їх розрахунку; будову, конструктивні особливості та правила експлуатації обслуговуваного устаткування та контрольно-вимірювальних приладів; державні стандарти і технічні умови на сорти хлібобулочних виробів, що виготовляються.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 4 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору