UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Пекар-майстер

Пекар-майстер

4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес із виробництва хлібобулочних виробів: понад 3 до 7 т хліба за зміну, до 5 т змішаного асортименту хлібобулочних виробів, до 2 т булочних виробів, до 700 кг сухарних або бубличних виробів, до 400 кг пряникових виробів. Спостерігає за роботою всього устаткування механізованих та автоматизованих ліній дільниці. Контролює додержання планового виходу готової продукції, виконання завдання щодо кількості, асортименту та якості виробів на всіх стадіях обслуговуваної дільниці за показаннями контрольно-вимірювальних приладів, результатами аналізів та органолептичним методом оцінки.

Запобігає та усуває причини відхилення від норм технологічного режиму, усуває несправності в роботі устаткування. Керує підлеглим персоналом, контролює додержання ним технологічного режиму, санітарно-гігієнічних вимог. У необхідних випадках виконує роботи на будь-якій виробничій дільниці. Розраховує кількість потрібної сировини і вихід готової продукції. Приймає та здає сировину, напівфабрикати і готову продукцію. Складає звітну документацію за зміну.

Повинен знати: сорти борошна, види додаткової сировини хлібопекарського виробництва; державні стандарти на сировину та готову продукцію; рецептуру на всі сорти і види виробів, що випускаються; органолептичні методи оцінки якості сировини, напівфабрикатів, готової продукції, умови їх зберігання; методи ведення контролю та регулювання технологічного процесу на всіх стадіях виробництва; будову та правила експлуатації устаткування дільниці.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією пекаря 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

- у разі ведення технологічного процесу з виробництва хлібобулочних виробів: понад 7 т хліба, понад 5 т змішаного асортименту хлібобулочних виробів, понад 2 т булочних виробів, понад 700 кг сухарних або бубличних виробів, понад 400 кг пряникових виробів; у разі ведення процесу з виробництва хлібобулочних виробів на підприємствах, обладнаних тендерними печами і торнями, незалежно від їх продуктивності.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією пекаря-майстра 4 розряду — не менше 1 року.


6-й розряд

- у разі ведення технологічного процесу з виробництва хлібобулочних виробів на підприємствах, обладнаних установками безтарного зберігання сировини, тістоготувальними агрегатами та установками безперервної дії, комплексно-механізованими лініями, тунельними печами.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією пекаря-майстра 5 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору