2-й розряд
Завдання та обов’язки. Укладає готову продукцію на вагонетки, в лотки, контейнери та іншу тару до 7 т хліба та до 1,2 т булочних виробів за зміну. Підраховує кількість здаваної в експедицію продукції. Контролює кількість хлібобулочних виробів у лотках, ящиках, вагонетках і контейнерах. Укладає продукцію на стелажі. Вибраковує готову продукцію за органолептичними ознаками. Переносить вручну, перевозить на вагонетках, етажерках, візках готову продукцію і тару.
Повинен знати: сорти виробів, стандарти на хлібобулочні вироби; правила укладання і вибраковування продукції за органолептичними ознаками.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта. Мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.
3-й розряд
- у разі укладання та перевезення готової продукції понад 7 т хліба або понад 1,2 т булочних виробів за зміну.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта. Мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією укладальника хлібобулочних виробів 2 розряду — не менше 1 року.