Завдання та обов’язки. Здійснює керівництво виробничо-господарською діяльністю персоналу пункту наливання нафтопродуктів та установки скрапленого газу. Забезпечує ритмічну роботу пункту наливання нафтопродуктів та установки скрапленого газу, ефективне використання енергоресурсів, матеріалів, нафтопродуктів. Перевіряє технічний стан обладнання, апаратури, комунікацій, трубопроводів, які відносяться до пункту. Контролює роботу операторів з приймання, відпускання і зберігання нафтопродуктів з метою недопущення переливання, недоливання і механічних втрат нафтопродуктів.
Здійснює контроль за правильним оформленням документів на завантаження автоцистерн та інших документів, що стосуються відпускання і здавання нафтопродуктів і скрапленого газу. Бере участь у визначенні обсягів ремонтних робіт, складанні графіків і дефектних відомостей на проведення ремонтів, контролює їх виконання. Забезпечує підготовку апаратури та обладнання до ремонту. Контролює дотримання встановленого порядку підготовки і проведення вогневих та газонебезпечних робіт, своєчасне чищення, ремонт, уведення в дію обладнання, апаратури і комунікацій.
Вживає заходів щодо усунення загазованості та запорошеності, забруднення нафтопродуктами території і обладнання пункту із зберігання, використання і транспортування шкідливих та вибухонебезпечних речовин, знешкодження стічних вод та шкідливих викидів. Подає проекти заявок на матеріали, обладнання, арматуру, запчастини, інструмент, контролює їх виконання. Організовує своєчасне навчання, проведення інструктажів та перевірку знань з охорони праці. Проводить технічну підготовку персоналу.
Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, методичні, нормативні та інші керівні матеріали, які стосуються виробничо-господарської діяльності персоналу пункту; стандарти та технічні вимоги до нафтопродуктів, обладнання та технологічну схему пункту, контрольно-вимірювальні прилади, схеми постачання водою, електроенергією, стисненим повітрям; обладнання пункту та правила його технічної експлуатації; основи трудового законодавства, шкідливі та небезпечні виробничі фактори, які виникають під час виконання робіт; навички роботи з персоналом; законодавство з охорони навколишнього середовища; правила та норми охорони праці, виробничої санітарії та пожежної безпеки.
Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи за професією з оперативного керування виробництвом не менше 3 років.