Завдання та обов’язки. Керує виробничою діяльністю цеху.
Забезпечує виконання планових завдань цеху з відвантаження і завантаження продукції щодо кількості та якості згідно з державними стандартами і технічними умовами. Забезпечує приймання нафти. Розробляє і виконує графіки профілактичного огляду і ремонту обладнання і механізмів, контролює дотримання правил технічної експлуатації та догляду за обладнанням.
Забезпечує дотримання норм завантаження і розвантаження цистерн згідно з договором із залізницею. Організовує роботу персоналу цеху і забезпечує ритмічне виконання виробничого плану з усіх техніко-економічних показників на основі раціонального використання усіх виробничих і матеріальних можливостей цеху з розробкою конкретних заходів з підвищення ефективності виробництва. Організовує своєчасне подання заявок на матеріали, запчастини, інструмент тощо та здійснює контроль за їх виконанням. Забезпечує збереження і облік матеріалів, запчастин, інструменту, основних засобів і інших матеріальних цінностей.
Контролює своєчасність встановленого порядку підготовки і проведення газонебезпечних і вогневих робіт, огляду, проведення ревізії, перевірки, чищення, ремонту, введення в дію обладнання, приладів, апаратури і комунікацій. Забезпечує максимальне використання виробничих потужностей, повне завантаження і технічно правильну експлуатацію обладнання, залізничних цехів, тепловозів, запобіжних пристроїв. Вживає заходів щодо усунення загазованості та запорошеності, знешкодження стічних вод і шкідливих викидів. Веде установлену технічну документацію. Проводить технічну підготовку персоналу. Забезпечує складання установленої звітності.
Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, методичні, нормативні та інші керівні матеріали, які стосуються виробничо-господарської діяльності цеху; технічні вимоги до продукції цеху; технологію виробництва; обладнання і правила його технічної експлуатації; порядок і методи техніко-економічного і виробничого планування; основи економіки, організації праці, виробництва і керування; основи трудового законодавства; навички роботи з персоналом; правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та пожежної безпеки.
Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст, бакалавр). Післядипломна освіта у галузі управління. Стаж роботи за професією з оперативного керування виробництвом: для магістра або спеціаліста — не менше 3 років, бакалавра — не менше 4 років.