UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Апаратник варіння живильного середовища

Апаратник варіння живильного середовища

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Виконує окремі операції процесу варіння живильного середовища. Готує обладнання: варильні апарати, фільтри, мірники, збірники. Регулює процес за показаннями контрольно-вимірювальних приладів і результатами аналізів. Готує обладнання до ремонту.

Повинен знати: технологічну схему дільниці, яка обслуговується; будову обладнання, контрольно-вимірювальних приладів.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес варіння живильного середовища під керівництвом апаратника більш високої кваліфікації. Завантажує сировину і напівпродукти відповідно до технологічного регламенту. Передає живильні середовища на стерилізацію. Обслуговує і зупиняє обладнання: варильні апарати, фільтри, збірники. Регулює процес за показаннями контрольно-вимірювальних приладів і результатами аналізів. Готує обладнання до ремонту, приймає з ремонту.

Повинен знати: технологічну схему процесу варіння живильного середовища; прилади регулювання процесу приготування живильного середовища; будову, принцип роботи обладнання, контрольно-вимірювальних приладів; схему арматури і комунікацій.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або підготовка безпосередньо на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією апаратника живильного середовища 2 розряду не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес приготування живильних середовищ для стадії вирощування посівного матеріалу і ферментації у виробництві медичних препаратів, які отримуються методом біосинтезу, а також готує живильні середовища для визначення активності та стерильності готової продукції. Готує, розраховує, дозує і завантажує сировину та напівпродукти відповідно до технологічного режиму. Готує перевар Хоттингера, дріжджовий екстракт та казеїн. Передає живильні середовища на стерилізацію. Запускає, обслуговує і зупиняє обладнання. Регулює процес за показаннями контрольно-вимірювальних приладів і результатами аналізів. Відбирає проби і проводить контрольні аналізи. Готує розчини буферів, кислот, лугів, фізіологічний розчин. Обліковує витрати сировини і напівпродуктів. Реєструє параметри процесу. Готує обладнання до ремонту, приймає з ремонту. Веде записи у виробничому журналі. Керує апаратниками нижчої кваліфікації.

Повинен знати: технологічну схему дільниці, яка обслуговується; правила регулювання процесу приготування живильних середовищ; будову, принцип роботи обладнання, контрольно-вимірювальних приладів; схему арматури і комунікацій на дільниці, яка обслуговується; фізико-хімічні властивості сировини, напівпродуктів, живильних середовищ, вимоги до них; прийоми відбирання проб і методику проведення контрольних аналізів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника варіння живильного середовища 3 розряду не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору