UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Апаратник рафінації жирів та олії

Апаратник рафінації жирів та олії

3-й розряд

Завдання та обов’язки. Виконує окремі операції з рафінації жирів та олій: нейтралізує, вибілює, промиває, сепарує, сушить, дезодорує в апаратах різних систем під керівництвом апаратника більш високої кваліфікації. Готує розчини і заливає їх в апарати. Зливає, перекачує рафіновану олію чи жир у відстійники, місткості, тару, транспортує на наступні операції. Спускає соапсток, відбирає проби. Контролює стан жироловок. Запускає та зупиняє устаткування.

Повинен знати: правила і послідовність виконання операцій з рафінації; будову і правила обслуговування устаткування; схему комунікацій; рецептуру і правила приготування розчинів; періоди і правила відбирання проб.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде окремі операції з рафінації жирів та олій в апаратах: нейтралізує, промиває, відбілює, сушить, дезодорує, сепарує. Запускає і зупиняє насоси та устаткування. Готує необхідні розчини відповідно до технологічних інструкцій і подає їх в апарати. Спостерігає за роботою устаткування. Регулює технологічний режим рафінації за допомогою контрольно-вимірювальних приладів. Приймає жири та олію в збірники. Відбирає проби.

Повинен знати: види, сорти та фізико-хімічні властивості жирів та олій; технологічний режим рафінації, правила користування контрольно-вимірювальними приладами; будову і правила обслуговування устаткування; періоди і правила відбирання проб, вимоги до якості готової продукції. Кваліфікаційні вимога. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією апаратника рафінації жирів та олії 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес рафінації жирів та олій в апаратах періодичної та безперервної дії під керівництвом апаратника більш високої кваліфікації. Готує необхідні розчини, подає їх в апарати. Спостерігає за роботою устаткування. Регулює за показаннями контрольно-вимірювальних приладів режими гідратації, нейтралізації, промивання, сушіння, вибілювання жирів та олій. Видаляє вологу, фузи. Контролює якість рафінації, кислотність, вологість жирів та олій на підставі результатів лабораторних аналізів. Виявляє та усуває несправності в роботі устаткування.

Повинен знати: технологічний процес рафінації жирів та олій; параметри режимів та правила їх регулювання; будову і принцип дії устаткування; правила користування контрольно-вимірювальними приладами; властивості кислот, лугів і правила поводження з ними; норми витрат сировини і виходу готової продукції.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією апаратника рафінації жирів та олії 4 розряду — не менше 1 року.


6-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес рафінації жирів та олій в апаратах періодичної і безперервної дії. Розраховує необхідну кількість лугів, кислот, солі, води, пари та інших матеріалів. Запускає і зупиняє основне і допоміжне устаткування. Спостерігає за роботою устаткування. Регулює параметри технологічного режиму рафінації за допомогою контрольно-вимірювальних приладів. Визначає за показаннями контрольно-вимірювальних приладів, та результатами хімічних аналізів і органолептично момент закінчення процесу рафінації і якість готової продукції. Обслуговує устаткування, виявляє і усуває несправності в його роботі. Керує всім циклом рафінації жирів та олій і обробки відходів. Веде технічну документацію.

Повинен знати: технологічний процес рафінації жирів та олій; розрахунок необхідної кількості матеріалів; конструктивні особливості приладів періодичної і безперервної дії, правила їх експлуатації; правила регулювання технологічних режимів, призначення і правила користування контрольно-вимірювальними приладами; державні стандарти на готову продукцію; норми витрат сировини і виходу продукції.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією апаратника рафінації жирів та олії 5 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору