UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Машиніст розмельного устаткування

Машиніст розмельного устаткування

1-й розряд

Завдання та обов’язки. Розмелює харчові продукти на вовчку. Подає продукт до робочого місця. Завантажує сировину в бункер вовчка. Зсипає розмелений продукт в тару і передає на наступні операції.

Повинен знати: види сировини і правила розмелу; принцип роботи вовчка.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.


2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес розмелу харчових відходів, які одержуються чи використовуються в харчовому виробництві, на розмельних машинах різних систем із попереднім або наступним очищенням, просіюванням. Завантажує розмельні машини вручну чи за допомогою транспортера. Регулює швидкість (продуктивність), величину зазору між робочими органами розмельних машин залежно від тонкості помелу. Визначає закінчення процесу розмелу. Передає розмелений продукт вручну чи за допомогою транспортуючих пристроїв на наступні операції. Періодично очищує, змащує устаткування.

Повинен знати: вимоги до якості харчової сировини і продуктів, що надходять на розмел або одержаних в результаті розмелу; будову і правила експлуатації розмельних механізмів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією машиніста розмельного устаткування 1 розряду — не менше 0,5 року.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес сухого та мокрого первинного і вторинного тонкого розмелу сировини і продуктів для виготовлення харчової продукції на розмельних машинах різних систем без очищення чи з попереднім або наступним очищенням, просіюванням. Веде процес розмелу кави на грануляторі. Рівномірно і безперервно завантажує сировину і продукти в розмельні машини за допомогою транспортних пристроїв або вручну. Регулює подрібнення за стадіями відповідно до одержаного завдання, за результатами ситових аналізів або визначає ступінь подріблення органолептично. Усуває причини відхилень від завдання. Передає розмелений продукт вручну чи за допомогою транспортних пристроїв на наступні стадії обробки. Здійснює контроль за безперервною роботою транспортних та аспіраційних пристроїв. Налагоджує устаткування. Підбирає і замінює сита.

Повинен знати: режим розмелу сировини і продуктів; вимоги до якості сировини і продуктів, що надходять на розмел, і до якості продуктів, одержаних у результаті розмелу; принцип роботи і порядок регулювання розмельного і сполученого з ним устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією машиніста розмельного устаткування 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес надтонкого розмелу сировини і продуктів для виготовлення харчової продукції на розмельних машинах безперервно-потокової механізованої лінії і приймально-подрібнюючих агрегатах. Рівномірно і безперервно завантажує (вивантажує) сировину, продукти за допомогою транспортних пристроїв або вручну. Регулює ступінь подрібнення відповідно до одержаного завдання за результатами ситових аналізів. Усуває причини відхилень від завдання. Здійснює контроль за якістю і тонкістю помелу, а також за безперервною роботою транспортних і аспіраційних пристроїв. Проводить ситові аналізи.

Повинен знати: будову, правила регулювання і принцип роботи устаткування; режими розмелу; вимоги до якості розмелу; методику проведення аналізів.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією машиніста розмельного устаткування 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору