1-й розряд
Завдання та обов’язки. Здійснює процес обробки місткостей і тари шляхом обкурювання сіркою під керівництвом оброблювача більш високої кваліфікації. Підносить, підвозить продукти і матеріали для обкурювання. Спалює та перемішує сірку. Зачищує камери обкурювання із забезпеченням герметичності. Виключає витяжку вентиляторів. Очищує камери обкурювання від залишків сірки, продуктів, матеріалів. Відкриває камери після обкурювання.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.
2-й розряд
Завдання та обов’язки. Здійснює процес обробки місткостей і тари від жирів та олії за допомогою гострої пари. Обробляє відкриті і задонені місткості і тару шляхом обкурювання сіркою. Розпалює вугілля в спеціальних печах, дозує сірку. Підвозить тару до місця обробки. Очищує тару після обробки. Перевіряє зовнішнім оглядом якість обробки.
Повинен знати: технічні вимоги до процесу очищення печей від сіркового нагріву; правила обробки місткостей і тари гострою парою, обкурювання сіркою.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією оброблювача харчових продуктів і тари 1 розряду — не менше 0,5 року.
3-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес обробки харчової продукції шляхом обкурювання сіркою, тари та місткостей — соляною кислотою, содовим, хлорним та іншими розчинами. Підвозить та підносить тару та продукцію на обробку. Готує розчини для обробки. Завантажує та розвантажує камери обкурювання. Спалює сірку, запускає у камери сірководень. Визначає органолептично закінчення обробки. Включає витяжні вентилятори.
Повинен знати: технологічний процес обробки та обкурювання;
норми витрат сірки при обкурюванні залежно від виду і сорту продукту; норми витрат на приготування розчинів для обробки; правила роботи в протигазах та інших захисних пристосуваннях; вимоги до якості оброблених продуктів і тари.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією оброблювача харчових продуктів і тари 2 розряду — не менше 1 року.