UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Плавильник харчового жиру

Плавильник харчового жиру

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес витоплення жиру із жирового сирця риби, морського звіра і тваринних жирів в апаратах, котлах та установках різних систем під керівництвом плавильника більш високої кваліфікації. Завантажує жировим сирцем варильне устаткування. Здійснює розпалювання і топку котлів. Готує місткості-відстійники і жиросховища до приймання готового жиру. Зливає і перекачує жир у місткості і відстійники. Розвантажує шкварки, спускає жир у відстійники. Продуває, миє і пропарює варильне устаткування.

Повинен знати: види сировини, що находить на витоплення жиру; режим витоплення, будову і правила обслуговування устаткування і комунікацій.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес витоплення тваринних жирів в апаратах, котлах і установках різних систем. Приймає, зважує жири. Підкочує бочки з жиром до плавильної камери. Свердлить отвори в торцевій частині бочок, установлює їх на форсунці і подає до камери. Зливає готові жири у відстійні баки. Вивантажує із плавильних камер порожні бочки і установлює їх у штабель. Очищує швидкорозбірні фільтри для жирів. Регулює подачу тари, температуру в камерах і час витоплення за допомогою контрольно-вимірювальних приладів.

Повинен знати: основні властивості і види сировини, що надходить на витоплення; основи технологічного процесу витоплення і способи регулювання залежно від сировини; схему парових, водяних комунікацій і жирових трубопроводів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією плавильника харчового жиру 2 розряду — не менше і року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес витоплення жиру із жирового сирця риби і морського звіра в апаратах, котлах і установках різних систем. Приймає жировий сирець, очищує, промиває його від забруднення, видаляє нежирові прирізі. Дробить на дробарках або подрібнює сировину. Здійснює механічне завантаження сировини. Зневоднює, освітлює на центрифугах, пресах або ротаційних фільтрах. Зливає, перекачує готовий жир. Розвантажує шкварки, кістки. Оброблює шкварки (віджимає, обжарює і т. п.). Передає кістки в утильцех. Регулює режим процесу витоплення за показаннями контрольно-вимірювальних приладів. Контролює за результатами хімічного аналізу якість і вихід готового продукту із жиру-сирцю.

Повинен знати: технологічний процес витоплення і способи регулювання режимів залежно від виду сировини; будову і схеми керування паровими, водяними комунікаціями і жировими трубопроводами; правила роботи на апаратах; вимоги до якості готового жиру.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією плавильника харчового жиру 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору