UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Приймальник-здавальник харчової продукції

Приймальник-здавальник харчової продукції

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде міжцехове та внутрішньоцехове приймання і здавання сировини, напівфабрикатів, матеріалів, готової продукції, тари. Перевіряє їх відповідність до державних стандартів, технічних умов, супровідних документів. Перевіряє кількість, об’єм, вагу, сортність, правильність і наявність маркування, герметичність закупорки. Перевіряє органолептично якість сировини, напівфабрикатів, матеріалів, готової продукції, тари, посуду відбраковує нестандартні. Міряє, зважує сировину, напівфабрикати, матеріали, готову продукцію. Відбирає проби. Транспортує продукти до виробничих дільниць або від них. Здає продукцію в експедицію. Складає приймально-здавальні документи і веде облік. Заповнює паспорти і наклеює їх. Очищує і миє баки та трубопроводи.

Повинен знати: асортимент сировини, напівфабрикатів, матеріалів, готової продукції; правила приймання і здавання; стандарти і вимоги до якості, зовнішнього вигляду, упаковки, оформлення сировини, напівфабрикатів, матеріалів, готової продукції; норми витрат, правила ведення обліку і оформлення документів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде приймання від постачальників сировини, тари; видає одержувачам, у торговельну мережу, збутові бази напівфабрикати, матеріали, готову продукцію. Транспортує, зберігає сировину, матеріали, готову продукцію, тару. Перевіряє їх відповідність до державних стандартів, технічних умов, супровідних документів. Перевіряє органолептично або за даними лабораторного аналізу якість сировини, напівфабрикатів, матеріалів, готової продукції, тари, посуду; міцність, густину, помутніння, побуріння, скисання, тягучість, наявність запаху, осадку; герметичність закупорки.

Відбраковує нестандартні. Спостерігає за розвантаженням або перекачуванням, зливанням, наливанням місткостей залізничного, водного, автомобільного транспорту. Включає насоси. Контролює повноту наповнення, дату вироблення. Забезпечує параметри режиму зберігання продуктів. Зачищує продукти і передає зачистки на утилізацію. Веде облік сировини, напівфабрикатів, матеріалів, готової продукції. Складає заявки і вимоги на продукцію, акти на бій, брак, некондиційність. Веде відповідну звітність.

Повинен знати: основні властивості сировини, матеріалів, напівфабрикатів, готової продукції, тари та їх призначення; режими зберігання і товарне сусідство; правила оформлення документації на приймання і видавання; державні стандарти і технічні умови; схему трубопроводів, розташування запірної та регулюючої арматури і правила користування нею; будову насосів, контрольно-вимірювальних приладів; правила ведення обліку і оформлення документів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією приймальника-здавальника харчової продукції 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

- у разі відпусканні готової продукції в торговельну мережу через програмні транспортери.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією приймальника-здавальника харчової продукції 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору