UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Виробник глазурованих фруктів

Виробник глазурованих фруктів

1-й розряд

Завдання та обов’язки. Відокремлює фрукти від сиропу. Вивантажує варення-напівфабрикат з місткостей ківшами в лотки з отворами для стікання сиропу. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: способи відокремлення фруктів від сиропу; правила вивантаження і виливання в лотки варення-напівфабрикату; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Короткострокове виробниче навчання або інструктаж. Без вимог до стажу роботи.


2-й розряд

Завдання та обов’язки. Глазурує фрукти спеціальними формочками або ножами. Розбирає фрукти для глазурування. Укладає фрукти на лотки і сортує їх за якістю й розмірами. Ріже фрукти для глазурування. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: правила сортування фруктів за якістю й розмірами для глазурування; основи технології глазурування фруктів; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Короткострокове виробниче навчання або інструктаж. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією виробника глазурованих фруктів 1 розряду не менше 0,5 року.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес глазурування фруктів у варильних казанах. Варить сироп заданої концентрації. Завантажує фрукти в казан і вивантажує з нього. Обслуговує варильне устаткування, перевіряє його справність. Регулює за показаннями контрольно-вимірювальних приладів температуру, тиск пари. Чистить і миє устаткування. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: технологію глазурування фруктів у варильних казанах; співвідношення сиропу для різних фруктів; ступінь готовності сиропу; будову варильного устаткування; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або неповна базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією виробника глазурованих фруктів 2 розряду не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору