2-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес видалення повітря з банок з консервами за допомогою ексгаустера. Наповнює ексгаустер водою. Регулює подавання пари і додержує установленого температурного режиму, який забезпечує якість готової продукції, за допомогою контрольно-вимірювальних приладів. Вилучає з ексгаустера деформовані банки. Виявляє і усуває дрібні несправності в роботі ексгаустера, чистить і змащує його. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Повинен знати: принцип роботи і призначення ексгаустера та контрольно-вимірювальних приладів; температурний режим і вимоги до якості готової продукції; способи виявлення й усунення несправностей у роботі ексгаустера; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.