3-й розряд
Завдання та обов’язки. Контролює, зважує і приймає наповнені банки. Контролює відповідно до рецептури закладену сировину, спеції, інші компоненти та їх якість. Зважує продукти або їх напівфабрикати до заданої рецептурою ваги консервів. Подає зважені банки на транспортер або ставить їх на лотки. Балансує ваги. Ставить важки. Укладає, ущільнює вміст у банках і накриває кришками. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Повинен знати: асортимент вироблюваних консервів і рецептуру;
розміри банок; вимоги до якості укладених компонентів; норми закладання у банки; будову ваг; способи зважування; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.