UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Укладальник продуктів консервування

Укладальник продуктів консервування

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Укладає вручну сирі, солоні, копчені, варені, смажені напівфабрикати з м’яса і м’ясопродуктів, риби, овочів, фруктів, укладає рибу для консервів, укладає гарніри з овочів, крупів, бобових та борошняних виробів, сиропів і приправ у жерстяні й скляні банки різних розмірів з підбиранням порцій напівфабрикатів за розмірами, гатунками та видами і додержанням послідовності укладання різної продукції в банки згідно з технологічною інструкцією. Укладає зі зважуванням напівфабрикати, подрібнені в однорідну масу. При виробництві консервів з попередньою тепловою обробкою сировини в циліндричних формах — ріже за допомогою спеціального пристрою зварений напівфабрикат на шматки певного розміру, форми й укладає їх у банхи. Зважує порції й доводить вагу до потрібної за інструкцією. Укладає спеції, прянощі, наповнює банки бульйоном, соусом, водою, жиром, маринадом, провадить контрольне зважування наповнених банок. Укладає шматки напівфабрикату риби або китового м’яса, які надходять з бункера, на транспортувальний пристрій набивальної машини з відбиранням нестандартних і дефектних шматків. Переглядає продукцію для запобігання потраплянню в консерви сторонніх домішок. Переносить або транспортує на візках тару, продукцію до робочого місця і наповнені банки на подальші операції. Підготовляє обслуговуваний інвентар до роботи. Миє і чистить інвентар. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: розміри банок; види продукції, призначеної для консервування; вимоги до її якості і до якості інших компонентів, закладуваних у банки; норми закладання; правила відбирання й закладення продукції; будову ваг і способи зважування; транспортувальний пристрій набивальної машини і правила роботи на ньому; інструкцію для заповнення банок; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Короткострокове виробниче навчання. Без вимог до стажу роботи. 1-й розряд

- у разі окремого виконання робіт з укладання в банки пергаментних кружків і аналогічних операцій.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Короткострокове виробниче навчання або інструктаж. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Проводить фігурне й рядкове укладання вручну сардин, шпротів, крабового м’яса, кільки, корюшки та іншої дрібної риби, язиків, сосисок, фрикадельок, овочів та інших поштучних напівфабрикатів, нарізаного скибочками сала, бекону, язика, овочів та інших напівфабрикатів, шинки і птиці (тушок, четвертинок) у металеві і скляні банки з підбиранням напівфабрикатів за розмірами і видом. Зважує напівфабрикати і готову продукцію, закладає спеції, прянощі, бульйони, приправи та інші компоненти в банки. При виробництві пастеризованих консервів — укладає м’ясосировину (без кісток) у форму, пресує продукцію в формі, підпресовує після варіння, виймає з форми після охолодження, обрізує, зачищає і укладає у фігурні банки з доведенням маси продукції до необхідної за інструкцією або в дрібну металеву тару. При виробництві консервів із суцільних тушок птиці — провадить спеціальне (перед бланшуванням) формування тушок для надання товарного вигляду і зручного укладання в банки. Укладає рибу на набивальній машині. Регулює дозування солі, набиває в банки напівфабрикат, усуває дрібні несправності в роботі устаткування. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: вимоги до якості закладуваної в банки продукції; правила підбирання напівфабрикатів; правила рядкового, фасонного та інших видів складного укладання; правила зважування; будову набивальної машини, способи її експлуатації й усунення дрібних дефектів; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією укладальника продуктів консервування 2 розряду не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору