2-й розряд
Завдання та обов’язки. Фарширує овочі вручну, за допомогою спеціальних пристроїв і на фарширувальних машинах. Забезпечує рівномірне наповнення овочів фаршем. Вибраковує деформовані, пошкоджені і непридатні для фарширування овочі. Регулює подавання фаршу. При машинному фаршируванні — подає овочі для наповнення і укладає їх після наповнення на листи. Розбирає і складає фарширувальну машину й провадить її санітарну обробку. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Повинен знати: будову і правила експлуатації фарширувальної машини і пристроїв; правила фарширування овочів; вимоги стандарту до фаршированих овочів; правила санітарної обробки машин і пристроїв; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.