2-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес одержання сухих пивних знегірчених дріжджів під керівництвом змінного майстра або робітника вищої кваліфікації. Приймає рідкі дріжджі з бродильних чанів. Складає правильне співвідношення дріжджів з водою. Сепарує дріжджі. Обробляє дріжджі згідно з технологією. Промиває дріжджі до повного знегірчення. Регулює подавання рідких, знегірчених дріжджів на сушіння. Стежить за режимом сушіння дріжджів. Розвантажує сушарку і подає сухі пивні дріжджі на дробарку. Завантажує, пускає, стежить за роботою дробарки. Розфасовує в коробки сухі дріжджі, зважує, загортає коробки, маркує, пакує коробки в короби або ящики. Укладає короби або ящики в стоси. Миє, чистить, дезінфікує устаткування і комунікації цеху.
Повинен знати: основи технології виробництва сухих пивних знегірчених дріжджів; принципи роботи та правила експлуатації обслуговуваного устаткування; методи визначення якості сепарації, втрат дріжджів; види браку, способи запобігання і усунення; правила приготування дезінфікуючих засобів та санітарного оброблення устаткування і комунікацій.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.
3-й розряд
Завдання та обов’язки. Самостійно веде процес одержання сухих пивних знегірчених дріжджів. Забезпечує режим сепарації та промивання дріжджів до повного знегірчування. Стежить за процесом сушіння дріжджів. Регулює температуру та тиск за показаннями контрольно-вимірювальних приладів. Визначає кінець процесу сушіння і розвантажує сушарки. Регулює дроблення сухих дріжджів. Контролює процес розфасовування та пакування сухих дріжджів. Веде записи в технологічному журналі. Очищає, дезінфікує і перевіряє справність обслуговуваного устаткування та контрольно-вимірювальних приладів, комунікацій, усуває несправності в їх роботі.
Повинен знати: технологію виробництва сухих пивних знегірчених дріжджів; технологічний режим сепарації, промивання, сушіння дріжджів і правила регулювання процесу; методику аналізів та способи визначення ходу процесу за зовнішніми ознаками; будову обслуговуваного устаткування.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією готувача сухих пивних дріжджів 2 розряду — не менше 1 року.