UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Купажник

Купажник

4-й розряд

Завдання та обов’язки. Готує купажі для лікеро-горілчаних виробів, фруктових вод і концентрат для сухих напоїв під керівництвом купажника вищої кваліфікації. Готує необхідні матеріали та інгредієнти для купажування; складає купаж відповідно до рецептури. Послідовно вводить у купажний чан відповідні інгредієнти та змішує їх. Відбирає проби та бере участь у проведенні контрольних аналізів; перекачує купаж після встановленого витримування на фільтрування; промиває купажні або сортувальні чани. Очищає, дезінфікує комунікації та обслуговуване устаткування. Веде встановлений облік у технологічному журналі.

Повинен знати: основи технології приготування та рецептуру різних сортів лікеро-горілчаних виробів, фруктових вод і концентратів для сухих напоїв; державні стандарти та технічні умови на лікеро-горілчані вироби та безалкогольні напої, сировину та матеріали; методику простих аналізів визначення міцності та органолептичної оцінки; будову та принцип роботи контрольно-вимірювальних приладів та устаткування, комунікацій; правила ведення обліку.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Самостійно готує купажі для лікеро-горілчаних виробів, фруктових вод та концентратів для сухих напоїв. Одержує барвники, цукровий сироп та інші інгредієнти і необхідні матеріали. Складає купаж відповідно до рецептури. Послідовно вводить у купажний чан (складає купаж) відповідні інгредієнти та змішує їх. Коригує міцність та проводить передбачені інструкцією контрольні аналізи. Перевіряє справність устаткування, контрольно-вимірювальних приладів та комунікацій. Усуває несправності в роботі обслуговуваного устаткування. Веде технологічну документацію.

Повинен знати: технологію приготування та рецептуру різних сортів лікеро-горілчаних виробів, фруктових вод та концентратів для сухих напоїв; види браку, способи його усунення та запобігання; конструктивні особливості обслуговуваного устаткування; способи усунення несправностей у роботі устаткування; правила ведення технічної документації.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією купажника 4 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору