UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Сушильник дріжджів

Сушильник дріжджів

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Виконує окремі операції технологічного процесу сушіння дріжджової суспензії під керівництвом сушильника вищої кваліфікації. Готує устаткування відділення сушарні до роботи. Миє, чистить, дезінфікує та стерилізує устаткування.

Повинен знати: технологічний процес висушування дріжджової суспензії, принцип дії устаткування, що обслуговується.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Здійснює технологічний процес сушіння дріжджової суспензії під керівництвом сушильника більш високої кваліфікації. Перевіряє справність устаткування та комунікацій. Обслуговує допоміжне устаткування відділення сушарні. Відбирає проби.

Повинен знати: технологічну схему процесу сушіння; будову основного і допоміжного устаткування відділення сушарні; принцип роботи контрольно-вимірювальних приладів, підіймально-транспортних пристроїв; методи відбору проб і проведення аналізів, характер несправностей, які потребують аварійної зупинки сушарок та порядок такої зупинки.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією сушильника дріжджів 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Виробництво хлібопекарських дріжджів

Завдання та обов’язки.
Здійснює операції технологічного процесу сушіння пресованих хлібопекарських дріжджів нагрітим повітрям у киплячому шарі на сушарках; веде процес гранулювання дріжджів, дозує подавання в сушарку, контролює параметри процесу сушіння. Забезпечує одержання сухих дріжджів заданої вологості. Запобігає та ліквідує причини відхилень від норм технологічного процесу. Веде записи у виробничому журналі. Обслуговує основне та допоміжне устаткування, здійснює його миття і дезінфекцію.

Повинен знати: технологічну схему виробництва хлібопекарських дріжджів; стандарт на дріжджі, будову та принцип роботи сушарки і контрольно-вимірювальних приладів; причини і види браку, методи запобігання йому й усування; методику проведення нескладних аналізів; характер несправностей, які потребують аварійної зупинки сушарки та порядок такої зупинки.

Виробництво кормових дріжджів

Завдання та обов’язки.
Здійснює операції технологічного процесу сушіння дріжджової суспензії на розпилювальній сушарці. Регулює роботу теплоагрегату, температуру гріючого агента і параметри процесу сушіння. Дозує подавання дріжджової суспензії. Контролює роботу розпилювального диску (розподільного пристрою) і забезпечує одержання сухих дріжджів заданої вологості. Запобігає і ліквідує причини відхилень від норм технологічного режиму. Обслуговує основне (сушарка, теплоагрегат) та допоміжне устаткування, стежить за справністю контрольно-вимірювальних приладів. Здійснює пуск і зупинку сушарки та транспортних механізмів. Ліквідує дрібні несправності. Готує устаткування до ремонту, приймає його з ремонту. Здійснює експлуатацію, обслуговування пиловловлювальних установок типу МПВ.

Повинен знати: технологічну схему виробництва дріжджів; технологічний режим і правила регулювання параметрів процесу сушіння; фізико-хімічні та технологічні властивості сировини, напівфабрикатів і готової продукції, вимоги до них; правила запобігання і ліквідації відхилень від норм технологічного режиму; будову всіх вузлів і механізмів сушильної установки, правила ліквідації дрібних дефектів у роботі устаткування відділення сушарні; суть фізико-хімічних процесів, які відбуваються під час сушіння продукту; несправності, які потребують аварійної зупинки сушарок та порядок такої зупинки.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією сушильника дріжджів 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Здійснює технологічний процес сушіння дріжджової суспензії або хлібопекарських дріжджів на безперервно діючих сушарках складної конструкції. Регулює температурний режим і режим вологості. Збирає дріжджовий пил у пиловловлювачах. Змінює режим сушіння залежно від вологості, консистенції та інших параметрів. Стежить за безперервним розвантаженням сушарок за допомогою пневмотранспорту. Контролює процес розфасовування та пакування сухих дріжджів. Керує сушильником нижчої кваліфікації.

Повинен знати: технологію виробництва дріжджів та їх сушіння на розпилювальних сушарках; конструкційні особливості та правила експлуатації сушарок, пакувального та іншого устаткування, що обслуговується; передбачені стандартом показники якості кормових або пресованих дріжджів, які впливають на якість сушених дріжджів; методи обробки пресованих дріжджів для підвищення вмісту сухих речовин у готовій продукції; несправності, які потребують аварійної зупинки сушарок та порядок такої зупинки.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією сушильника дріжджів 4 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору