4-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес бланшування овочів у автоклавах і доводить їх до потрібного проварювання. Обслуговує автоклав, водяний термостат та мийно-очищувальну машину пароводотермічного агрегата. Завантажує автоклав сировиною. Регулює тиск в автоклаві, розвантажує автоклав. Регулює роботу водяного термостата, швидкість розвантаження сировини, кількість та температуру охолоджувальної води мийної машини. Виявляє та усуває дрібні несправності в роботі обслуговуваного устаткування.
Повинен знати: технологічні процеси та режими термічного оброблення різних овочів; будову, принцип дії, правила технічної експлуатації автоклава, водяного термостата, мийно-очищувальної машини агрегата; правила користування контрольно-вимірювальними та регулювальними приладами, слюсарну справу.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.