4-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес миття, калібрування, чищення картоплі методом парової обробки з пульта керування. Регулює роботу всіх вузлів агрегату. Контролює температуру, тиск пари, режим парової обробки картоплі. Регулює швидкість надходження сирої картоплі в мийну машину. Усуває дрібні несправності в роботі агрегату. Забезпечує якість напівфабрикату відповідно до технологічних умов.
Повинен знати: технологічний процес миття, калібрування, чищення та обробки сирої картоплі на агрегаті; будову, принцип дії та правила технічної експлуатації устаткування та контрольно-вимірювальних приладів; слюсарну справу, вимоги до якості картоплі та напівфабрикатів.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.