UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Клерувальник цукру

Клерувальник цукру

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес приготування клеровки у виробництві цукру-піску та приготування клерсу і сиропів з відтоків рафінадної та продуктової кристалізацій у рафінадному виробництві. Регулює подавання в клерувальні котли фільтрованого соку, води, відтоків та промиїв рафінадного виробництва. Обслуговує афінаційні мішалки, уловлювачі, насоси. Веде процес приготування та охолодження пробільного клерсу і наповнює ним мірники.

Повинен знати: технологічну схему дільниці, що обслуговується, вимоги до якості клерсу, сиропів та афінаційної маси; технологію приготування клеровки, клерсу та афінаційної маси; будову, принцип дії, правила технічної експлуатації устаткування, що обслуговується.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес розпуску цукру-сирцю, цукру піску на білій клеровці згідно з технологічними інструкціям. Забезпечує безперебійну роботу устаткування, контрольно-вимірювальних приладів. Приймає та подає сировину. Перевіряє відповідність її якості до технічних умов. Підтримує заданий режим роботи устаткування, забезпечує безперебійну роботу устаткування та контрольно-вимірювальних приладів. Контролює, забезпечує відповідну якість приготування білої клеровки та роботи розпускної відділення. Веде процес приготування сиропу і клерсу з цукру-піску у рафінадному виробництві з дотриманням встановлених технологічним режимом температури та густини продуктів.

Регулює подавання у клерувальні котли цукру, води, промиїв рафінадного виробництва, пари ручним способом або за допомогою контрольно-вимірювальних приладів. Запобігає потраплянню в клерувальні котли зайвих домішок. Забезпечує нормальну роботу сит, шпагатоуловлювачів, сортувальних пристроїв, уловлювачів, правильне подавання цукру-піску залежно від його якості для приготування відповідних сиропів та клерсу. Бере участь у налагодженні та усуненні несправностей у роботі устаткування. Веде облік та звітність подавання цукру-піску у розпуск.

Повинен знати: технологічний процес одержання білої клеровки, регламент роботи розпускного відділення; будову, принцип дії, правила технічної експлуатації устаткування, що обслуговується, контрольно-вимірювальних приладів; державні стандарти та технічні умови на сировину і готові продукти, вимоги до якості клеровки та клерку, слюсарну справу.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією клерувальника цукру 2 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору