UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Глазурувальник

Глазурувальник

1-й розряд

Завдання та обов’язки. Покриває цукерки або інші кондитерські вироби вручну готовою глазур’ю без нанесення візерунка. Відбраковує дефектні корпуси. Завантажує глазуровані вироби в холодильну шафу. Подає вироби після охолодження до вагів або на наступну операцію.

Повинен знати: правила та прийоми глазурування кондитерських виробів без нанесення візерунка.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


2-й розряд

Завдання та обов’язки. Глазурує кондитерські вироби вручну з нанесенням встановленого візерунка. Підігріває до встановленої температури і розмішує глазур, надає їй необхідної консистенції, додає в помадну глазур есенції та барвники. Завантажує глазуровані вироби в холодильну шафу. Подає охолоджені вироби до вагів або на наступні операції. Підносить та укладає корпуси виробів вручну на полотно глазурувальної машини, відбраковує нестандартні корпуси.

Повинен знати: технологію глазурування кондитерських виробів вручну з нанесенням візерунка; вимоги до якості глазурі та корпусів виробів; способи приготування глазурі, її склад.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією глазурувальника 1 розряду — не менше 0,5 року.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес глазурування різних кондитерських виробів на агрегатах і машинах різних систем під керівництвом глазурувальника вищої кваліфікації. Бере участь у підготовці обслуговуваного устаткування до роботи. Стежить за безперервним подаванням глазурі та корпусів виробів до машин, роботою саморозкладача, щільністю укладання корпусів на стрічку транспортера, проходженням виробів через глазурувальний механізм і охолоджувальну шафу. Регулює роботу повітроподавального механізму.

Повинен знати: основи технології глазурування різних кондитерських виробів на агрегатах і машинах; вимоги до якості виробів, що надходять на глазурування, і готової продукції; принцип роботи обслуговуваного устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією глазурувальника 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес глазурування різних кондитерських виробів на агрегатах і машинах різних систем. Готує обладнання до роботи, перевіряє рух транспортера, глазурувального механізму й охолоджувальних пристроїв. Темперує глазур і завантажує глазурувальні машини. Пускає та зупиняє живильні насоси. Стежить за в’язкістю глазурі. Регулює швидкість руху розподільного, сітчастого та охолоджувального транспортера. Регулює повітроподавальний механізм для одержання шару шоколадної глазурі визначеної товщини та з хвилеподібною поверхнею виробів. Визначає відсоток глазурі в цукерках відповідно до встановлених стандартів.

Повинен знати: технологію та технологічний режим глазурування кондитерських виробів різних видів на агрегатах і машинах; вимоги до глазурі та готових виробів; норми витрат глазурі залежно від виду глазурованих виробів; будову глазурувального агрегату, правила його експлуатації; правила регулювання швидкості транспортерів і роботи механізмів.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією глазурувальника 3 розряду не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору