UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Дражувальник

Дражувальник

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес накатування та обробки цукрових видів драже. Завантажує дражувальні котли корпусами драже, поливає сиропом, пересипає цукровою пудрою. Регулює швидкість обертання котлів і тривалість стадії обробки корпусів. Стежить за рівномірним нарощуванням шару цукрової оболонки, її вирівнюванням та шліфуванням. Вивантажує готову продукцію.

Повинен знати: прийоми та правила накатування й оброблення різних видів драже; принцип роботи та правила експлуатації котлів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Стаж роботи за професією обсипальника кондитерських виробів 1 розряду — не менше 0,5 року.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес виготовлення лікерно-желейних видів драже або драже лікувального призначення, які містять медикаменти, вітаміни, бактерійні, вірусні, ендокринні або інші препарати, під керівництвом дражувальника вищої кваліфікації. Готує матеріали для дражувальної маси. Готує цукровий сироп за заданою рецептурою. Завантажує корпуси драже в котли. Стежить за процесом дражування з метою одержання драже потрібного розміру, ваги, форми та поверхні. Контролює витрати сировини, напівфабрикатів і якість готової продукції. Виявляє несправності в роботі дражувальних котлів.

Повинен знати: асортимент драже, що виробляється; властивості сировини, напівфабрикатів, готової продукції; рецептуру, технологічні режими та технологію виготовлення різних видів драже; вимоги до різних видів драже; будову дражувальних котлів; види, властивості драже лікувального призначення, дію на організм застосовуваних медикаментів, вітамінів, бактерійних, вірусних, ендокринних та інших препаратів, що застосовуються.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією дражувальника 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес виготовлення кольорового, шоколадного драже та драже лікувального призначення. Готує машинним способом або вручну різні корпуси драже: лікерні, помадні, желейні, фруктово-ягідні, карамельні, горіхові. Готує цукрові, лікерні сиропи, полірувальні маси, шоколадну глазур, помаду або дражувальну масу, яка містить медикаменти, вітаміни, бактерійні, вірусні, ендокринні або інші препарати. Виготовляє напівфабрикати потрібної форми й розміру з добре вирівняною поверхнею шляхом накатування (оздоблення) цукрової пудри на корпуси драже в дражувальних котлах. Стежить за процесом дражування та регулює його. Відбирає проби для аналізу під час виготовлення драже лікувального призначення. Контролює якість виготовлення корпусів, напівфабрикатів, якість приготування мас та сиропів. Виявляє і усуває несправності у роботі варильної апаратури, формувальних машин і дражувальних котлів.

Повинен знати: фізичні та хімічні властивості сировини, матеріалів, напівфабрикатів та готової продукції; рецептури, технологічні режими й способи варіння сиропів, приготування дражувальних та полірувальних мас для різних видів драже; вимоги до якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції; будову варильної апаратури, формувальних машин і дражувальних котлів; способи виявлення й усунення несправностей в роботі устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією дражувальника 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору