1-й розряд
Завдання та обов’язки. Виконує операції замішування халви під керівництвом халвомісильника вищої кваліфікації. Наповнює чаші халвовою масою. Подає чаші з готовою халвою до розфасовування.
Повинен знати: основи технології приготування халви; правила та прийоми виконуваної роботи.
Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта.
Професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.
4-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес вимішування халви на халвомішалках або вручну. Під час механізованого замішування пускає і зупиняє машини, стежить за ними та контролює їх роботу. Регулює процес вимішування суміші білкової маси з карамельною масою. Забезпечує в процесі вимішування суміші безперервне витягування ниток карамельної маси та одержання халви однорідної консистенції і шарувато-волокнистої структури. Передає халву до розфасовування. Під час ручного замішування завантажує білкову масу в чаші, установлює їх на візки, додає збиту карамельну масу, вимішує суміші в декілька прийомів для одержання необхідної структури халви.
Повинен знати: технологію й технологічні режими приготування халви, методи органолептичного визначення готовності та якості халви; будову та правила експлуатації обслуговуваного устаткування.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією готувача білкових мас 3 розряду — не менше 1 року.