ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ФАСУВАЛЬНИКА
I. Загальні положення
- Фасувальник відноситься до категорії робітників.
- На посаду фасувальника призначається особа, яка має середню спеціальну освіту і стаж роботи __________.
- Призначення на посаду фасувальника та звільнення з неї здійснюється наказом керівника за поданням _____________________.
- Фасувальник повинен знати:
- Накази, вказівки, розпорядження, інструкції та інші нормативно-розпорядчі документи, що регламентують роботу фасувальника;
- номенклатуру, сорти, вміст комплекту, розміри і масу деталей, що вкладаються, виробів;
- правила й способи комплектування та упаковки;
- правила фасування, дозування напівфабрикатів, готової продукції або окремих її компонентів;
- заходи боротьби з корозією;
- порядок заповнення пакувальних документів і обліку упакованих виробів та товарів, правила ведення звітності;
- правила підйому, переміщення вантажів і сигналізацію при використанні підйомно-транспортних засобів;
- призначення і правила застосування робочого, контрольно-вимірювального інструменту і пристосувань, необхідних при укладанні і упаковці, принцип роботи фасувального напівавтомата або автомата і взаємодію його частин, будову фасувальних автоматів, правила налагодження автоматів та їх окремих вузлів;
- технічні умови і державні стандарти на продукцію, що фасується і дозується, у тому числі технічні умови і вимоги до антибіотиків;
- способи закупорювання пляшок, бутлів, флаконів і туб;
- правила укладання, обгортання, кріплення в тарі та пакування великогабаритних і важких готових виробів;
- правила пакування особливо відповідальних монументальних, художніх, скульптурних творів, унікальних декоративних виробів, складних моделей, діючих макетів;
- розміри і форму тари для кожного роду виробів, котрі пакуються, деталей і товарів;
- види, сорти та розміри кріпильного ізолювального і пакувального матеріалу, у тому числі розміри, форму і правила виготовлення спеціальної тари при особливо відповідальній упаковці;
- технологічний процес фасування і правила його регулювання;
- правила роботи в стерильних умовах;
- вимоги до готової продукції та якості фасування;
- основи економіки, організації виробництва, праці та управління;
- основні питання трудового законодавства України;
- правила і норми охорони праці;
- правила внутрішнього трудового розпорядку.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
II. Завдання та обов'язки
- Здійснює фасовку, дозування напівфабрикатів та готової продукції або окремих її компонентів у тару - пакети, пачки, банки, туби, флакони, ампули, пляшки, бутлі, ящики, мішки тощо вручну як без зважування, відмірювання та оформлення, так і з відмірюванням за заданим обсягом, масою або кількістю різних твердих, сипких, рідких і штучних товарів.
- Упаковує:
- укладені деталі, вироби й продукцію згідно з технічними умовами, здійснює художню завертку кондитерських виробів вручну одночасно в декілька папірців (подвертку, фольгу, етикетку, целофан тощо) з підбиранням малюнка етикетки, додержанням рамки та інших спеціальних вимог;
- монументальні, художні, скульптурні твори, унікальні декоративні вироби, складні моделі, діючі макети, виготовляє спеціальну тару і виконує інші аналогічні роботи.
- Здійснює укладання:
- вручну виробів, деталей та продукції в паперову, дерев'яну, картонну, металеву та іншу тару з комплектуванням за відомістю або специфікацією;
- за допомогою підйомних механізмів (кранів, електроталей) великогабаритних і важких готових виробів (граніту, мармуру, вапняку та ін);
- фасованої м'ясної та молочної продукції;
- полірованих виробів великих габаритів із попереднім комплектуванням за кольором, текстурі, номерами;
- тендітних, дорогих, отруйних, шкідливих, агресивних, пожежо-та вибухонебезпечних вантажів;
- чутливих точних приладів, що вимагають обережного транспортування, з особливо складним кріпленням у тарі.
- Виконує протирку, обдування стисненим повітрям, змазування (консервування) і обгортання укладаних деталей, продукції і виробів у папір, вату, целофан та інші матеріали.
- Наклеює етикетки, здійснює маркування обгорткового матеріалу, заготівлю паперу, шпагату, етикеток, фольги і т.д., розкрій і розрізання пакувального матеріалу вручну або на автоматичному верстаті за заданими розмірами або шаблоном.
- Виконує чищення, змазування, поточний ремонт та регулювання верстату.
- Здійснює оббивку пакувальної тари ізоляційним матеріалом або укладання прокладок, упаковку - забивання ящиків, закривання, заклеювання, зашивання мішків, завальцьовування кришок металевої тари вручну або на верстаті згідно з технічними умовами.
- Здійснює установку в гнізда ящиків бутлів, пляшок, флаконів та прокладання між їх рядами паперу, картону, вати, стружок, тирси та інших ізоляційних матеріалів.
- Виконує закупорювання наповнених бутлів, пляшок, флаконів, туб різними пробками вручну, заливку горлечок смолкою, миття та обтирання пляшок, флаконів, стежить за герметичністю закупорювання та глибиною забивання пробки.
- Веде облік запакованих деталей, виробів та іншої продукції, здійснює ведення встановленої документації, виписку фактур на упаковану продукцію із зазначенням виду, сорту, якості, артикулу, кількості, розміру і т.п..
- Здійснює завантаження антибіотиків в бункери автоматів.
- Спостерігає за ходом технологічного процесу за контрольно-вимірювальними приладами і візуально.
- Самостійно здійснює наладку автоматів та їх окремих вузлів в процесі роботи, перевірку дозувань на електро-аналітичних вагах, ведення записів показників роботи у виробничому журналі, поточний ремонт обладнання.
- Зобов'язаний брати участь у розробці та здійсненні заходів щодо підвищення ефективності своєї роботи, скорочення витрат на фасування і упаковку матеріальних цінностей, впровадження в організацію фасувального цеху сучасних засобів автоматизації процесу фасування.
- Зобов'язаний дотримуватися правил з охорони праці.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
III. Права
Фасувальник має право:
- Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються питань, що входять в його компетенцію.
- Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
- В межах своєї компетенції повідомляти керівництву про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
- Вимагати від керівництва сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.
- Давати вказівки середньому та молодшому медичному персоналові В межах своєї компетенції.
- Отримувати інформацію, необхідну для виконання своїх посадових обов'язків.
- Самостійно приймати рішення в межах своєї компетенції.
- Брати участь у нарадах, на яких розглядаються питання, що стосуються його компетенції.
- Підвищувати свою професійну кваліфікацію на курсах удоскона-лення у встановленому порядку.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
IV. Відповідальність
Фасувальник несе відповідальність за:
- Неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, помилкові дії чи бездіяльність, неприйняття рішень, що сходять у сферу його компетенції, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, а також правилами внутрішнього трудового розпорядку, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю та кримінальним законодавством України.
- Правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
- Завдання матеріальної шкоди в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
|