RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Сокращение / увольнение

Сокращение / увольнение

онлайн-консультация по вопросам увольнения и сокращения штата

Последние вопросы юристу:

Екатерина (11 Май 2012)

Здравствуйте! У меня ребёнок возрастом до 3-х лет,но вішла на работу по специальности в частную фирму.Там длительные задержки и неправомерное урезание заработной платы (якобы фирма на грани банкротства), на данный момент меня вынудили "добровольно" написать заявления на отпуск за свой счёт на 15 дней, чтобы сократить выплату зарплаты,т.к. уволить меня не имеют права (я верно понимаю?). Хочу уволиться сама, за это время нашла новую работу,где прохожу испытательный срок без оформления. Новый работодатель хочет,чтобы с прежней работы меня уволили без обязательной отработки в 14 дней ( чтобы не прерывать работу на новом месте). Подскажите,как лучше сделать? Имеют ли право меня уволить со старого места работы в день подачи заявления без 2-х недельной отработки? Или другой вариант, если они заставят отработать эти две недели,могу ли я снова написать заявления за свой счёт с последующим увольнением? Спасибо большое заранее.

Посмотреть ответ

Андрей (11 Май 2012)

Доброго дня, прошу прояснить ситуацию: я был уволен с работы 22.02.2010.Исковое заявление в суд подал 19.03.10 (на копии поставил отметку о получении).Регистрация в судебном журнале прошла 02.04.2010. 09.04.10 судья прислал ухвалу про устранение указанных недостатков (срок до 23.04.2010), 15.04.2010 я подаю исправленное заявление и затем 22.04.2010 я получаю ухвалу от 12.04.2010 о том, что "заявление считать неподанным и срок обжалования составляет 5 дн. со дня оглашения ухвалы." Учитывая, что срок обжалования вышеуказанной ухвалы пропущен по уважительной причине, я подал ходатайство о восстановлении срока обращения в суд, которое было удовлетворено. Суд, рассмотрев дело по сути, удовлетворил мой иск. Ответчик подал апелляционную жалобу и апелляционный суд отменил решение суда 1-й инстанции, "т.к. был пропущен срок обращения в суд (02.04.2012), а копия с отметкой "19.03.10" и печатью суда не является доказательством, т.к. работник суда не выполнила инструкцию делопроизводства (т.е. сразу не внесла данные в журнал регистрации входящей корреспонденции и не поставила штамп"ПОЛУЧЕНО" на моём экземпляре)." Прав ли апел-й суд?

Посмотреть ответ

Ірина (10 Май 2012)

Доброго дня! Допоможіть будьласка! Я вивчилась безкоштовно в медичному університеті, направлена спочатку на інтернатуру в одну з лікарень Киева, яку успішно пройшла через рік. За розподіленням залишилась працювати по своїй спеціальності в цьому ж лікувальному закладі. Пропрацювала там вже 3 роки, які я і маю відпрацювати згідно з Угодою між замовником (МОЗ) та моїм університетом, як усі медики в Україні. Яку правильно мені написати заяву на звільнення : за власним бажанням чи якусь іншу? Можливо є якась спеціальна форма звільнення тих, хто відпрацював свій строк? І коли її краще написати: за два тижні до дати прийняття мене на посаду чи краще відпрацювати повний строк, а потім вже звільнитись і пропрацювати ще два тижні (бо головний лікар, використовуючи свій повсякденній метод, неодноразово погрожувала мені при всіх лікарях на пятихвилинці, що вона мене звільнить по статті), щоб вона мене не могла звільнити "по статті" до строку пропрацювання мною цих трьох років. Адже звільнення по статті, якщо людина хоча би один день не допрацює до своєї дати згідно з вищеназванною Угодою, дає змогу замовнику стагувати з працівника повну сумму, затрачену на його навчання. А ще нещодавно в поїй посадовій інструкції мені написали і головний лікар підписалась що я в них працюю вже чотири роки, з інтернатурою (1 рік тобто) включно. Коли та яку краще написати заяву? Допоможіть будьласка, це настільки страшно жити в постіних погрозах незважаючи на те, що достеменно завжди виконуєш всі свої обовязки. Наперед СПАСИБІ ВАМ від душі!

Посмотреть ответ

алла ( 6 Май 2012)

Працюю в райвідділі міліції прибиральником. Брали мене з перспективою на інші посади (маю юридичну освіту, коледж ( мол.спец), але …Бачу,що моїх знань недостатньо, допоможіть! В квітні посаду скоротили. Інших посад в установі немає. Мене попередили , що через два місяці я буду звільнена. Чи потрібно мені писати перед звільненням якісь заяви чи мене буде звільнено автоматично? І взагалі як мені вигідніше звільнитись (планую працювати до дня «М»), щоб при постановці на облік у центрі зайнятості швидше отримувати допомогу? Чи винна мені держава за те,що звільняють через скорочення, якусь грошову компенсацію? Також прошу роз’яснити чи можу я перед звільненням взяти відпустку за поточний рік. Бухгалтер стверджує , що не можу. Суть справи ось в чому: я працюю з 12 липня 2008 року. Вперше відпустку (24 дні) мені надали в січні 2009 року (в тексті наказу «відпустка за 2008 рік»). Вдруге – у вересні 2009 року (в тексті наказу «відпустка за 2009 рік»). Втретє - в серпні 2010 року (в тексті наказу «відпустка за 2010 рік»). І вчетверте – в липні 2011 року (в тексті наказу «відпустка за 2011 рік»). На підставі ст.6 ЗУ «Про відпустки» бухгалтер стверджує,що так як відпустка надається «за відпрацьований робочий рік», то за 2012 рік мені відпустка не положена : я ж ще не пропрацювала 4 роки (в липні буде) і 4 рази вже була у відпустці ….. На мою думку це суперечить вимогам ст .10 «щорічні відпустки за другий та наступні роки можуть бути надані …в будь-який час відповідного робочого року» Також згідно ч.1 ст.22 у разі надання цієї відпустки з мене необхідно відраховувати зарплату ….??? Хоча згідно п.4 ч.2 ст.22 таке відрахування в разі скорочення не проводиться…. Допоможіть розв’язати цей ребус!

Посмотреть ответ
← CtrlCtrl →
35 из 151

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх