RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Сокращение / увольнение

Сокращение / увольнение

онлайн-консультация по вопросам увольнения и сокращения штата

Последние вопросы юристу:

Руслана ( 8 Декабрь 2011)

Я працюю провідним економістом, безприривний стаж з липня 2007 року. В мене на роботі склалась складна ситуація: в кінці липня мене повідомили про скорочення (але спочатку було повідомлено телефоном і запропоновано або за власним бажанням або скорочення), я обрала скорочення. Коли я підписала повідомлення про скорочення і мені не було офіційно запропоновано нічого на заміну, то через деякий час я дізналась, що їснують вакантні місця і йде стажування нових людей на ці посади. Коли я звернулась до начальника з запитанням він сказав що стажуються (але він ще точно не знає куди, чи в касу чи обслуговувати фізичних осіб) але вакансій не має. В той самий період на роботу приймали нових людей. Потім я захворіла (робила операцію) і коли підійшов строк скорочення мене не скоротили. Перед тим як вийти з лікарняного я поїхала в інше місто, там знаходиться вище керівництво, і пішла на прийом до Начальника департаменту, який керує цими питаннями. Я розповіла ситуацію яка склалась (начальник з яким я говорила до цього і який сказав що вакансій не має, колись в мене з ним пройшов конфлікт з професійного питання, і він досі намагається мені помститися). Ще я повідомила, що моє скорочення не законне і що я в разі чого подам до суду. Начальник Департаменту сказав що розбереться в даній ситуації і запропонував мені зателефонувати до нього через декілька днів. Коли я подзвонила він сказав що врегулював це питання і сказав звернутись до відділу кадрів. Я звтелефонувала до відділу кадрів з запитанням що вони мені можуть запропонувати...вони сказали що вони ще не знають точно але мені передзвонять. Я ходила майже тиждень на роботу потім вони запропонували приїхати до них. Я приїхала в той день що мені було назначено. Там мені запропонували офіційно посаду працівника який знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 6 років (хворіючою дитиною), але я чула що цей працівник хотів виходити на роботу і запитала їх про це. Вони мені відповіли що цей працівник до них не звертався з заявою і що це все брехня, що я можу працювати ще два роки. Але я жодної заяви крім письмового повідомлення не писала і не підписувала. Пройшло декілька днів я в котрий раз чую про те що працівник планує вийти на роботу, дзвоню до відділу кадрів і кажу ім про це. Вони знову ж таки відхрещуються ...я питаю але якщо все ж таки це станеться, то що. Вони відповіли що придумають щось. Але в цей самий час є ще одна вакантна посада але мені її не пропонують. Коли я подзвонила і захотіла ознайомитись з Наказом, то мені сказали що я працюю поки що по-за штатом в зв"язку з тим, що моя посада попала під скорочення а наказ на мене буде 15 листопада 2011 року . Мені 16 листопада надіслали проект наказу в якому йшла мова про призначення мене на запропоновану мені посаду з 16 листопада. 6 грудня 2011 року дзвонять мені з відділу кадрі і кажуть, що так мол і так, але основний працівник виходить на роботу і що працювати мені залишилось до 15 грудня. Я сказала що знаю про існування вакантної посади і чому вони мені її не пропонують, на що мені було повідомлено, що вони не знають що буде після нового року і що начальник з яким в мене був конфлікт не хоче зі мною працювати, що я мол, поганий спеціаліст, хоча за місяць роботи я зробила більше ніж інші працівники аналогічних посад. І ще я була згодна на переведення на роботу в інше місто. Підкажіть будь-ласка чи є якісь норми закону які б регулювали таки ситуации? И чи можу я звернутись до суду в такий ситуации? І порадьте як краще мені вчинити? Дякую!

Посмотреть ответ
← CtrlCtrl →
54 из 151

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх