RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Сокращение / увольнение

Сокращение / увольнение

онлайн-консультация по вопросам увольнения и сокращения штата

Последние вопросы юристу:

Виктория (12 Октябрь 2010)

Здравствуйте! 2 года проработала в одной организации, сделана запись в трудовой. В связи с кризисом з/п серьезно сократили, стала искать новую работу. Нашла, устроилась (договаривались об исп.сроке, но в труд.договоре - ни слова об исп.сроке): подписали труд. договор в 2 экземплярах, вышел приказ о приеме меня на работу (компания 1). Но после 3 недель трудовая у меня все еще на руках. Я прекратила поиски, но тут мне поступило предложение из другой компании (2): функционал гораздо мне ближе, условия лучше. Сделали job offer, я его подписала. Решила уйти в эту "новоявленную" компанию. Могу ли я при подаче заявления об уходе в той компании, где я на данный момент проработала 3 недели (компания 1), не отдавать им свою трудовую для внесения записей: ведь 3 недели в трудовой выглядят несолидно и могут потом аукнуться? И чем это мне грозит? Я ведь по собственному желанию увольняюсь и никаких претензий не имею к компании. Заранее спасибо!

Посмотреть ответ

Лиза ( 9 Октябрь 2010)

Дорий день. Пише вам дочка Олаг Йосифа Дежидеровича, який працює ВАТ ЕТ "Херсонобленерго" охоронцем 2 категорії вже 8 років. працював він одні сутки через 3. Проживає Олаг Й.Д. в смт Верхній Рогачик, вул. Беригова, 57, Херсонської області. Спочатку він працював в Верхньорогачикському РЕС, потім рік тому Верхньорогачикське РЕС обєднали з В. Лепетихським РЕС і в трудовій у нього зараз запис, що він працює в Херсонобленерго. цілий рік він працював і їм завжди погрожували, що у Верхньорогачицьке відділення РЕС збиткове і їх будуть звільняти за п.1ст.40 КЗпП. Але коли змінилося начальство в ВАТ ЕТ "Херсонобленерго" змінилося і ставлення до працівників. їх спочатку змушували писати заяву на звільнення за власним бажанням, а потім коли було отримано відмову, вони без будь яких попереджень перевели двух охоронців до Лепетихського відділення РЕС, пояснюючи це тим, що вони мають на це право, що просто змінилася "дислокація постів". Згідно п.2 ст. 32 КЗпП України Не вважається переведенням на іншу роботу і не потребує згоди працівника переміщення його на тому ж підприємстві, в установі, організації на інше робоче місце, в інший структурний підрозділ у тій же місцевості, доручення роботи на іншому механізмі або агрегаті у межах спеціальності, кваліфікації чи посади, обумовленої трудовим договором. Все звісно чудово, але фраза "у тій же місцевості" працівники ВАТ ЕТ "Херсонобленерго" цитують так, що нібито вони мають право по всій Херсонській області розставляти пости як їм завгодно. А я вважаю, що фраза "у тій же місцевості " це в тім же районі тобто в Верньому Рогачику. от і виходить що законодавство не дало роз"яснення як розуміти цю фразу. Маю надію, що Ви володієте цією інформацією. Коли я звернула увагу на це працівників ВАТ ЕТ "Херсонобленерго" то отримала відповідь звертайтеся до суду. Також на мою думку є порушення за п.3 ст. 32, Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці. У Олаг Й.Д. змінилися умови, раніше 8 років він працював 24 години, а потім три дні відпочивав, а тепер його змушують працювати дві ночі підряд а потім два дні вдома. Щоб доїхати до Лепетихи потрібно витратити 15 грн. Ніч поохороняти потім назад до В.Рогачику 15 грн. побути в Верхньому Рогачику 5 годин і знову до Лепетихи 15 грн. ніч відпрацювати і знову до В.Рогачику потім два дні вдома і знову те саме. тобто за тиждень 120 гривен, а з\п у охоронника 1000грн. в місяць. Дорогу ВАТ ЕТ "Херсонобленерго" відмовилося оплачувати. Надалі я розумію, що це було зроблено спеціально, щоб люди самі звільнилися тому. що сенсу там працювати не має, так як вся з\п піде на квитки до роботи. Працівники так залякали батька, тим що якщо він не виййде на зміну то його звільнять за прогул по статті, що він зараз на лікарняному. По телефону спілкуватися нехочуть, говорять якщо у вас є претензії звертайтеся до суду. Прошу Вашої кваліфікованої допомоги.

Посмотреть ответ

Алексей ( 7 Октябрь 2010)

Здраствуйте! Моя жена находиться в декрете с ребенком до 3 лет. Районную администрацию, в которой она трудоустроена, по словам отдела кадров - ликвидируют и будут создавать новую организацию. Отдел кадров просит ее ПРОСТО написать заявление об увольнении. Вопросы: 1) Может ли она расчитывать на увольнение с обязательным трудоустройством согласно КЗоТ? Если да - то какова процедура? 2) Какие заявления она обязана написать и на что она может расчитывать в данной ситуации, что бы не остаться без работы (гарантийный лист о принятии на работу, может компенсация какая...). 3) Скажется ли это на выплате декретных и помощи на ребенка. 4) В Какие "Органы надзора и контроля за соблюдением законодательства о труде" можно обращаться в случае неправомощных действий со стороны работодателя (гос. рай. администрация). Прошу ответить на мои вопросы с указанием ссылок на норм. акты и статьи (чтоб знать как разговор вести в отделе кадров :) Заранее Безмерно благодарен за помощь.

Посмотреть ответ

Оксана ( 7 Октябрь 2010)

Добрый день! Помогите разобраться с вопросом по сокращению. Ситуация такова: С целью оптимизации структуры организация решила сократить целое управление, вручили уведомления, все как положено. Предложили ряд вакансий, как бы подходящих моему опыту, однако на проверку оказалось, что не одно управление не готово взять сотрудника без опыта работы в их сфере деятельности. На текущий момент согласно новому штатному расписанию создан другой отдел (напр., был - Процессинговый центр, стало - Управление карточного бизнеса) с аналогичными функциями и в данном отделе есть открытые вакансии. Вопрос: должны ли мне предложить вакансии из этого отдела? Имею ли я преимущество на внутреннем конкурсе по сравнению с кандидатами из других управлений (которые стоит заметить ранее не занимались пластиком)? Спасибо.

Посмотреть ответ
← CtrlCtrl →
90 из 151

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх