UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Дріжджовик

Дріжджовик

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Готує заварку рідких дріжджів та закваску під керівництвом дріжджовика або тістороба вищої кваліфікації. Одержує та підготовляє сировину і матеріали. Розводить пресовані дріжджі та інші компоненти. Спостерігає за подаванням рідких дріжджів у тістомісильне відділення. Миє чани, посуд та інвентар.

Повинен знати: технологічний процес приготування рідких дріжджів; правила експлуатації машин та устаткування дріжджового цеху.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес розмноження та вирощування дріжджів біохімічним методом для вироблення хліба до 10 т за зміну. Стерилізує живильні середовища для рідких дріжджів та заквасок. Контролює охолодження та зацукровування. Готує рідкі дріжджі, заварки та затори для виробництва поліпшених заварних сортів хліба. Активізує пресовані дріжджі. Контролює консистенцію, якість дріжджів та дріжджового молочка, їх температуру. Визначає кислотність і підіймальну силу дріжджів. Відбирає проби, дозує, відпускає дріжджі на виробництво. Виконує контрольні аналізи. Обслуговує устаткування дріжджового цеху. Регулює погодинний режим дозування живильних середовищ, води та повітря. Підтримує встановлену температуру, густину та кислотність середовища. Проводить санітарне оброблення всіх місткостей. Веде облік, контроль за чистотою устаткування, посуду, інвентаря.

Повинен знати: способи вимірювання температури дріжджів, визначення їх кислотності і підіймальної сили; способи та правила дозування рідких дріжджів і дріжджового молочка, їх значення для приготування хліба; методи органолептичного контролю виробництва рідких дріжджів.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією дріжджовика 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

- у разі ведення процесу розмножування і вирощування дріжджів біохімічним методом для виробництва хліба понад 10 т за зміну.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією дріжджовика 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору