UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Тістороб

Тістороб

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Підвозить діжі з тістом до тістомісильних машин, відвозить на бродіння та до перекидних машин на перекидання. Очищає діжі та бункери від залишків тіста. Дозує густі та рідкі закваски. За відсутності перекидних машин перекладає тісто з діж на тістообробні столи та у приймальні пристрої ділильних машин. Виконує більш складні роботи під керівництвом тістороба вищої кваліфікації.

Повинен знати: принцип роботи та правила експлуатації тістомісильних та перекидних машин; способи та правила приготування тіста; методи визначення його готовності до оброблення; сорти борошна.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес приготування тіста по всіх технологічних фазах на тістомісильних машинах періодичної дії на підприємствах потужністю до 3 т за зміну. Забезпечує роботу тістомісильних, перекидних машин та дозувальної апаратури за встановленим режимом. Готує опару, заварку, закваску тіста для виготовлюваних на підприємстві виробів. Дозує всі види необхідної сировини. Розподіляє закваски. Контролює процес бродіння опари, закваски та тіста.

Повинен знати: технологічний процес приготування опари, заквасок, тіста на тістомісильних машинах періодичної дії; встановлений технологічний режим та параметри приготування тіста; процеси, що відбуваються під час бродіння; методи розрахунку тривалості режиму приготування тіста; методи контролю та регулювання технологічного режиму; будову, принцип роботи обслуговуваного устаткування; правила дозування та відліку дозованих порцій; методи визначення готовності опари і тіста; сорти борошна та основних компонентів сировини; органолептичні методи оцінки якості сировини та тіста.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією тістороба 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес приготування тіста по всіх технологічних фазах понад 3 до 15 т за зміну на тістомісильних машинах періодичної дії. Веде процес приготування тіста у бубликовому виробництві на лініях системи жорсткого кільцевого конвеєра; укладає тісто на стіл для вилежування, ріже на порції; визначає готовність тіста органолептично та подає його на обробну дільницю. Веде процес приготування тіста по всіх технологічних фазах на одному або двох тістоприготувальних агрегатах та установках безперервної дії.

Регулює процес замішування і бродіння опари та тіста, подавання готового тіста в бункер ділильної машини, роботу автоматичних дозаторів сировини. Забезпечує необхідну температуру, кислотність і консистенцію тіста. Визначає його готовність. Очищає трубопроводи, дозувальну апаратуру та бункери. Завантажує дозувальні бачки окремими видами сировини та контролює процес її розчинення.

Повинен знати: технологічний процес приготування опари і тіста на тістоприготувальних агрегатах і установках безперервної дії, лінії системи жорсткого кільцевого конвеєра в бубликовому виробництві; методи контролю та регулювання технологічного режиму; способи перевірки правильності роботи дозувальних автоматів; будову та правила експлуатації автоматичної дозувальної апаратури та тістоприготувального устаткування безперервної дії; методи визначення готовності опари і тіста.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією тістороба 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес приготування тіста по всіх технологічних фазах понад 15 т за зміну на тістомісильних машинах періодичної дії. Веде процес приготування тіста під час виробництва розширеного асортименту хлібобулочних виробів. Веде процес приготування тіста по всіх технологічних фазах на трьох і більше тістоприготувальних агрегатах та установках безперервної дії або на трьох та більше тістомісильних машинах на хлібозаводах системи жорсткого кільцевого конвеєра.

Повинен знати: будову і конструктивні особливості обслуговуваного устаткування, правила регулювання його роботи; державні стандарти на готову продукцію.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією тістороба 4 розряду — не менше 1 року.


6-й розряд

- за умови ведення технологічного процесу приготування тіста за всіма технологічними фазами понад 40 т за зміну.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією тістороба 5 розряду — не менше 1 року. Примітка. У разі приготування тільки опари тарифікація проводиться на один розряд нижче тістороба, зайнятого на приготуванні тіста.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору