UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Готувач сумішей

Готувач сумішей

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес подрібнення перцю та інших спецій на млині. Подає до робочого місця, завантажує перець і спеції у воронку. Запускає, зупиняє, регулює і спостерігає за роботою млина та надходженням молотого перцю та інших спецій у тару. Сушить і просіває сіль. Дозує сіль, молотий перець та інші спеції за вагою відповідно до встановленої рецептури для різних видів консервів.

Повинен знати: призначення суміші в залежності від виду виробу; рецептуру і норми витрат солі і молотого перцю для різних видів консервів; правила експлуатації обслуговуваного устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес змішування твердої, сипучої, пастоподібної, в’язкої сировини і напівфабриката у змішувальних машинах різної конструкції, у ваннах або котлах із різними мішалками до заданої технологією однорідності. Веде процес приготування суміші спецій та прянощів для різних сортів ковбасних виробів відповідно до рецептури і технологічних інструкцій. Готує суміші для концентратів круп’яно-бобових, солодких страв, супів, картопляних крекерів тощо.

Підбирає згідно із встановленою рецептурою, дозує, відвантажує, відмірює і завантажує у змішувачі, мішалки, ванни, котли необхідні компоненти сировини і напівфабрикатів. Подрібнює на вовчках або протиральних машинах. Підігріває змішану масу, додає у процесі змішування додаткові компоненти, ароматизуючі речовини, жири, олію, прянощі, спеції і т. п. Контролює і регулює за показаннями контрольно-вимірювальних приладів роботу машин, температуру маси, подачу пари. Визначає органолептично закінчення процесу змішування. Вивантажує готову однорідну масу. Відправляє готову суміш на подальшу обробку.

Повинен знати: будову і принцип дії устаткування; рецептуру та технологію приготування суміші; вимоги до якості готової суміші, сировини і напівфабрикатів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією готувача сумішей 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Готує суміші з багатьох компонентів для делікатесних і кулінарних соусів. Перевіряє якість надходження сировини візуально. Підготовляє сировину, що входить у рецептуру соусів, просіває, миє, подрібнює прянощі на фермері і замочує їх в оцті. Пасирує цибулю, моркву в реакторах. Подрібнює напівфабрикати на вовчку. Дозує компоненти шляхом зважування і обміру, завантажує їх у рецептурно-змішувальну машину. Доводить масу в змішувачі до однорідної консистенції. Веде спостереження за роботою машин та механізмів.

Повинен знати: технологію і рецептуру приготування суміші для делікатесних та кулінарних соусів, будову і правила експлуатації устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією готувача сумішей 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору