UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Платити за результат...за присутність...за можливість ризику

Платити за результат...за присутність...за можливість ризику

11.07.2020 496Автор: Олександр Мавлідінов
Платити за результат...за присутність...за можливість ризику

Платити за результат...за присутність...за можливість ризику

11.07.2020     496Автор: 

Можливо й дійсно, людині не можна догодити. Принаймні, людині працюючої.

Так, вже сталося, що опитування про «найкращу» з точки зору найманого працівника, заробітну платню, яке проводив Jobs.ua, прийшлося на ще спокійний час до появи пандемії коронавірусу та всіх тих запобіжних заходів, яких довелося вживати для протидії її поширення.

Запитавши в своїх користувачів «Яка форма оплати праці краще?», портал з пошуку кадрів та працевлаштування, отримав від респондентів наступні відповіді.

Близько 30% працівників України, що прийняли участь в опитуванні, найкращим варіантом оплати обрали «погодинну, за витрачений час без врахування результатів роботи». На думку цих респондентів, вже той факт, що працівник витратив на бізнес задачі роботодавця свій певний час, мав бути оплаченим згідно з домовленостями, що укладаються між ним та умовною «роботою». Ще на етапі його працевлаштування. Точка зору зрозуміла, без жодної іронії.

«Відрядну, за конкретний результат» - саме такий вид оплати свого труда побажали отримувати 53% опитаних українських найманих працівників, тим самим, доводячи сумлінність та порядність нашої нації (принаймні, її більшості). Таких українців, під час опитування й серед респондентів виявилося більш за все (принаймні, ще до впровадження карантину).

17% респондентів опитування виявилися ще більш … альтруїстичними громадянами, обравши варіант відповіді «Мені однаково». Чому саме так вважав цій відсоток учасників дослідження, розпитати у той час не вдалося, проте, більш цікавою є загальне ставлення до цього важливого питання, найманих працівників України вже після пережитого часу «жорстких карантинних обмежень».

Опитування, проведене іншим порталом, вже після зняття суворих обмежень карантину, продемонструвало, м’яко кажучи, трохи інше ставлення українців до своїх заробітних плат.

Не секрет, що опинившись перед фактом заборони працювати у штатних режимах, чимало вітчизняних роботодавців не лише втратили значну частину здобутків своїх бізнесів, а й, навіть, були вимушені, геть згорнути, діяльність, бо швидко збанкрутували. Ну, а ті, хто зміг витримати, були змушені скоротити не лише робочі навантаження на своїх віддалених працівників, а й їхні зарплати.

Важко шукати «крайнього» в таких суворих обставинах, але люди, у своїй більшості зіткнувшись із суттєвим збіднінням, доволі кардинально змінили думки щодо того. як роботодавці мають оплачувати їх роботу.

За даними пост-карантинного опитування, майже 67% робітників, що працюють за наймами, впевнені, що роботодавці не повинні «рятувати» свої підприємства та компанії за рахунок зменшення зарплат працівників.

Й, байдуже те, що більшість майже сходило з розуму протягом двох з гаком місяців невизначеності та скрутного матеріального становища. На суттєво зменшену кількість годин, що більшість робітників мали відпрацювати у такому віддаленому режимі, вже ніхто не зважав уваги взагалі. А, почувши про можливість-необхідність знову прямувати до офісів, попри незакінчену епопею з пандемією, 47% прямо заявили, що роботодавці мають відшкодувати їм такий ризик.

До речі, мова йшла не лише про гроші. Близько 23% респондентів вимовляли вимоги надання оплачуваних реабілітаційних канікул, оплати оздоровчих заходів (на кшталт санаторіїв) та майже приватний транспорт, щоб без зайвих ризиків добиратися до робочих місць.

Можливо, наразі думки наших людей знову перетерпіли якихось змін чи може робота нам вже взагалі не потрібна?

Скоро узнаємо бо чекаємо на результати нового опитування від порталу Jobs.ua.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору