UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Завислі вакансії

Завислі вакансії

9.01.2022 482Автор: Лоліта Платошкіна
Завислі вакансії

Завислі вакансії

9.01.2022     482Автор: 

Завислі вакансії на сайтах пошуку роботи - ще один незрозумілий для багатьох феномен. Вони помітні для тих, хто подовгу шукає роботу та постійно потрапляє на них. Найбільше дратує те, що часто від таких вакансій не дочекаєшся відповідей, якщо відправити запит чи резюме. Чому трапляється так і чому адміністрація рекрутингових сайтів не чистить вакансії від подібних об’яв - Jobs.ua роз’яснює сьогодні в статті.

Що означають завислі вакансії на сайтах рекрутингу

До завислих вакансій на рекрутингових сайтах здобувачі відносять досить скептично. Найчастіше вони сприймаються недовірливо, з побоюванням та розумінням, що відгуку не слід чекати. Проте що насправді означають завислі вакансії?

Сучасний світ рекрутингу досить змінився. Якщо ще декілька років потому можна було отримати миттєву відповідь на запит по вакансії від роботодавця, то зараз можна спостерігати зовсім іншу систему пошуку здобувачів. На сьогодні часто трапляється таке, що роботодавці відкривають вакансії для підбору здобувачів в резерв, адже хедхантинг став досить популярним. Таким чином такі пропозиції не містять цілком відкритих вакансій, проте набирають базу для подальшого їх використання. Вакансію також можуть не закривати через те, що здобувач тільки проходить випробувальний термін, а тому питання пошуку кандидата на посаду ще не закрита.

Дуже багато компаній відкривають вакансії, точно знаючи, яку людину з якими здібностями шукають. Інколи на це уходить дуже багато часу, тому знову ж таки, вакансія може чекати на свого ідеального здобувача. Є й інша сторона цієї медалі, коли роботодавець ще точно не визначився з обов’язками та конкретним спеціалістом на посаду, не знає конкретного спеціаліста на яку посаду все ж таки слід шукати. Тому вакансія також може підвисати.

Ще однією причиною, за якою вакансії можуть висіти по декілька тижнів чи навіть місяців - набір декількох чи цілий штат спеціалістів за однією посадою. Таке трапляється, коли молода компанія тільки розширює свою діяльність і знаходиться в пошуку кваліфікованого персоналу. Можливо, співбесіди за такими вакансіями проходять в декілька етапів з відбором найкращих спеціалістів на ринку праці, тому також вакансії можуть висіти довгий час.

Досить неприємною причиною завислої вакансії на рекрутинговому сайті може бути плинність кадрів. Зрозуміти це вам допоможе зворотний зв'язок від тих, хто вже працював у компанії. Завітайте на сайти-відгуки або запитайте безпосередньо співробітників компанії в соціальних мережах, щоб дізнатися про компанію, корпоративну культуру, але робіть це акуратно, будьте тактовними.

Звісно ж, не слід заперечувати існування вакансій-обманок, завдяки якій роботодавці пропонують виконати завдання та отримують виконані тестові, що привласнюють собі, іноді, навіть, без фідбека.

Чи відгукуватись на завислі вакансії

Звісно ж, при пошуці роботи важливі будь-які методи і будь-які пропозиції. Здобувачам не слід нехтувати цікавими вакансіями і завислими в тому числі, проте будьте конче уважними до компанії, пропозиції та фідбеку, що отримаєте на звороті. По-перше, відшукайте детальну інформацію про компанію, яка опублікувала пропозицію. Можете відшукати сайт, та познайомитись більш детально зі сферою діяльності, в якій вони працюють. Віднайдіть на спеціалізованих сайтах відгуки на компанію тих робітників, що звільнились. Пошукайте інші пропозиції цієї вакансії та звірте інформацію щодо компанії.

По-друге, вивчіть детально пропозицію від роботодавця. Детальне вивчення дасть зрозуміти, наскільки роботодавець знається, який спеціаліст йому необхідний та кого він шукає в свою команду. Також візьміть в розрахунок, які обов’язки роботодавець фіксує в резюме, оцініть, чи всі ви можете та бажаєте виконувати. По-третє, зверніть увагу на зворотний зв’язок, який все ж таки відходить від компанії. Наскільки роботодавець зацікавлений в здобувачі, як і про що говорить в особистому спілкуванні із здобувачем.

Що робити, якщо вам не відповідають на вакансією

Якщо ви так і не отримали ніякого фідбеку від компанії, куди відправляли своє резюме, то звісно ж, можете звернутися за прямими контактами компанії: імейли, номера телефонів або пошти.

Майже більшість менеджерів з персоналу вважає, що у разі відсутності зворотного зв'язку здобувач повинен зателефонувати до компанії сам; трохи менший процент упевнені, що кандидату варто написати електронний лист, адже така активність здобувача - це вірна ознака зацікавленості в роботі, - коментують роботодавці.

пропозиція роботи

Щоправда, 38% кадровиків думають, що відсутність відповіді рекрутера означає відмову та впевнені, обривати корпоративні телефони марно. «Якщо роботодавець буде зацікавлений, він сам зателефонує»; «Не потрібно зупинятися у своїх пошуках, краще активно продовжувати відвідувати співбесіди», — кажуть вони. Але ми все ж таки впевнені: у такій справі, як пошук роботи, краще зателефонувати, ніж не зателефонувати. Чому? Так ви продемонструєте свою активну життєву позицію, покажете, що не слідуєте за течією, а вмієте працювати на результат і досягати поставленої мети, ще раз проявляєте свою зацікавленість у роботі. Ваш дзвінок може вплинути на ситуацію! Тільки поводьте себе чемно і тактовно - не забувайте, що рекрутер може бути зайнятий і іншими справами.

Буває, що додзвонитися до менеджера з підбору кадрів складно. Тоді скористаємося альтернативою листом електронною поштою. У деяких країнах взагалі є традиція після інтерв'ю писати рекрутеру короткий імейл з подякою за приділений час, але у нас ці «церемонії» не особливо прижилися. Але чому б не поцікавитися, якими є результати розгляду вашої кандидатури? Якщо сам рекрутер, незважаючи на обіцянку, не дзвонить і не пише, така ініціатива цілком доречна. У такому листі спочатку нагадайте, коли і з приводу якої вакансії ви зустрічалися, подякуйте за вказану увагу, підтвердіть, що дана робота вам цікава, і запитайте, чи можете ви розраховувати на продовження переговорів.

Можете повірити, роботодавець не завжди мовчить, бо кандидат не задовольняє вимогам вакансії. Така поведінка менеджера з персоналу може містити ще кілька причин. По-перше, у призначений зворотний час рішення може бути ще не прийнято. Процес вибору між кількома кандидатами — справа непроста, також слід враховувати, що у прийнятті рішення беруть участь кілька сторін — менеджер з кадрів, безпосередній керівник, а іноді ще й генеральний директор чи його заступник.

По-друге, деякі рекрутери розраховують, що претендент сам зателефонує, підтвердивши тим самим свою зацікавленість. Особливо це стосується таких вакансій, як менеджер з продажу, спеціаліст з піару тощо, тобто тих позицій, де потрібна наполегливість у досягненні мети.

Нарешті, менеджер з персоналу - також людина, як і будь-хто з нас, може просто забути про призначений дзвінок.

Проте ми радимо не зупиняти пошуків роботи своєї мрії. Поки ви не отримали запрошення на роботу, продовжуйте шукати. Якщо дзвінок від рекрутера надійде, коли ви вже будете на фінальному етапі працевлаштування в іншу компанію, то у вас буде вибір. А це просто чудово. Швидкого працевлаштування!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору