2-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес калібрування овочевих культур, фруктів та інших продуктів на калібрувальних машинах. Завантажує сировину у машину. Розрівнює сировину у бункерах. Перевіряє якість калібрування за заданими розмірами або вагою. Відбирає нестандартну сировину. Підносить порожню тару до калібрувальної машини. Наповнює тару з придатними продуктами і транспортує на наступну обробку, а з дефектними — в утильцех. Включає і виключає устаткування. Чистить його, миє калібрувальні машини. Записує у журналі вагу відкаліброваного продукту за показаннями автоматичних вагів.
Повинен знати: види та сорти каліброваних культур, правила калібрування; вимоги до якості культур, що надходять на калібрування; ознаки нестандартної продукції; будову, принцип дії калібрувальної машини.
Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи.