2-й розряд
Завдання та обов’язки. Заливає гриби, овочі, фрукти, ягоди, рибу, морепродукти та інші продукти консервування в бочках, скляних і бляшаних банках, суліях, балонах маринадом, олією, бульйоном, соусом, сиропом на напівавтоматичних і неавтоматичних заливальних машинах і вручну за допомогою ківшів, комплекту мірок, із застосуванням кранів та фільтрів. Заливає спирт у місткості з фруктовими чи ягідними соками і перемішує. Наповнює місткості соками. Розливає проспиртований сік у тару. Підготовляє до роботи застосовувані інструменти і пристрої. Перевіряє точність ваги заливки в процесі роботи. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Повинен знати: будову обслуговуваних заливальних машин, інструментів і пристроїв; співвідношення ваги нетто заливок; температуру заливок; інструкцію для заповнення місткості вмістом; режим спиртування соків; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.