Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
    1. Робота в Україні
    2. Посадові інструкції
    3. Бухгалтерія, фінанси, облік/аудит
    4. Посадова інструкція калькулятора (у підприємствах торгівлі та закладах харчування) (укр.)

    Посадова інструкція калькулятора (у підприємствах торгівлі та закладах харчування) (укр.)



    (назва установи, організації)

    ЗАТВЕРДЖУЮ

    (уповноважена особа)



    (ПІБ, підпис)


    "___" ______________ 200_ р.



    ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ КАЛЬКУЛЯТОРА (У ПІДПРИЄМСТВАХ ТОРГІВЛІ ТА ЗАКЛАДАХ ХАРЧУВАННЯ)


    I. Загальні положення
    1. Калькулятор безпосередньо підпорядковується _______________.
    2. Калькулятор виконує вказівки _______________.
    3. Калькулятор заміняє _______________.
    4. Калькулятора заміняє _______________.
    5. Повинен знати:
      - правила роботи підприємств громадського харчування;
      - правила користування збірками рецептур страв та кулінарних виробів;
      - норми складання та виходу готової продукції;
      - ціни на сировину та напівфабрикати;
      - націнки та правила користування ними;
      - порядок та правила розрахунку (калькулювання) відпускних цін на кулінарну продукцію та покупні товари;
      - порядок оформлення калькуляційних карток та їх облік;
      - порядок проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей;
      - правила експлуатації комп’ютерної та розрахунково-обчислювальної техніки;
      - правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
    6. Кваліфікаційні вимоги:
      - Професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та одержання професії калькулятора 3 розряду безпосередньо на виробництві.
      - Без вимог до стажу роботи.
    7. _________________________________________________________________.
    8. _________________________________________________________________.


    II. Завдання та обов'язки
    1. Розробляє калькуляцію на кожний вид продукції.
    2. Визначає на основі встановлених рецептур закладання та вихід готової продукції.
    3. Визначає ціни на кулінарну продукцію та покупні товари з урахуванням місць їх реалізації.
    4. Здійснює, по мірі змінення цін на продукти-складники та сировину, перерахунок цін на готову продукцію.
    5. Веде реєстрацію калькуляційних карток в установленому порядку.
    6. Складає на основі заявок завідувача виробництва або шеф-кухаря розрахунок необхідної кількості продуктів для виготовляння страв, напівфабрикатів та кулінарних виробів.
    7. Здійснює вибірку з товарних звітів та веде оперативний облік вироблених страв та готової продукції.
    8. Бере участь в інвентаризації товарно-матеріальних цінностей.
    9. _________________________________________________________________.
    10. _________________________________________________________________.


    III. Права

    Калькулятор має право:
    1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.
    2. Брати участь в обговоренні питань, що стосуються виконання його обов'язків.
    3. Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращання роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
    4. В межах своєї компетенції повідомляти керівництву підприємства про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
    5. Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.
    6. _________________________________________________________________.
    7. _________________________________________________________________.


    IV. Відповідальність

    Калькулятор несе відповідальність:
    1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.
    2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
    3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
    4. _________________________________________________________________.
    5. _________________________________________________________________.


    УЗГОДЖЕНО

    Керівник
    структурного підрозділу:
    ________
    (підпис)
    ______________________
    (ПІБ)
    "____" ____________ ____р.
    Начальник
    юридичного відділу:
    ________
    (підпис)
    ______________________
    (ПІБ)
    "____" ____________ ____р.
    З інструкцією ознайомлений: ________
    (підпис)
    ______________________
    (ПІБ)
    "____" ____________ ____р.

    Шукаєте роботу?

    Шукаєте персонал?

    Інші документи

    ↑ Вгору