RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Сокращение / увольнение

Сокращение / увольнение

онлайн-консультация по вопросам увольнения и сокращения штата

Последние вопросы юристу:

Александра ( 4 Март 2010)

Добрый день! Помогите, пожалуйста, в следующем вопросе. Я работаю в Представительстве иностранной компании. Работаю 2 года. Меня в письменной форме 27.02.10 вечером предупредили письмом о том, что я работаю до 10.03.10. Они готовы мне компенсировать з/п до апреля месяца, то есть почти за 2 месяца, при условии, что я передам дела, которые веду. Я официально оформлена по трудовой книжке и принята на работу по заявлению. Вся з/п выплачивалась "чисто". Я в разводе, и эта работа единственный источник моего дохода. Подскажите, пожалуйста, какие права я имею. И какие действия мне лучше предпринять? Мне подсказали, что можно написать заявление в прокуратуру и потребовать к обычной компенсации еще и возмещение морального ущерба. Так ли это? И в каком размере можно требовать компенсацию? Необходимо ли мне нанимать адвоката? Заранее благодарна за ответ!

Посмотреть ответ

Оля ( 4 Март 2010)

Доброго вечора / ночі! Зіткнулася з ситуацією наступного змісту: Я оформлена на роботі з 02.01.08р. Так сталося, що 02.10.2009 я перейшла на вищу посаду і вже з 19.11.09 по 23.11.09 хворію ГРЗ. Вийшовши на роботу 24.11, розумію що хворію вже іншою хворобою і 25.11 мене госпіталізують до мед.закладу. Вийшовши з лікарняного 11.12.09 надаю обидва лікарняних листи (про хвороби завчасно повідомила начальника) до відділу кадрів. Згодом, пропрацювавши до 18.12.09 мене було викликано на розмову до зам.директора, де в усному порядку було запропоновано звільнитися за власним бажанням (через довге перебування на лікарняному). На дану вимогу (пропозицію) я була не згодна, після чого пролунала погроза, що мене знайдуть за якою статтею звільнити з роботи. Оскільки, перебуваючи в мед. закладі на лікуванні я була через вагітність, повідомляю зам. директора, що не мають права звільняти, оскільки я вагітна. Після цього на роботу мене більше не викликали (робота дистанційна). Час від часу я цікавилася коли мені нададуть роботу (в телефонному режимі). І ось, на днях, прийшов рекомендований лист про звільнення згідно 40 ст. п.4 від відділу кадрів. З"явившись на вимогу, під моральним тиском написала пояснювальну записку, сама написала заяву на отримання копії Труд.книжки і довідки про доходи за ост. 6 міс. В свою чергу від директора послідував лист-вимога про надання довідок про мою відсутність з 19.12.09 по цей час (відповідь і довідки надати протягом 5-ти днів). Рекомендованим листом відправила - довідку про вагітність, - заяву на отримання копії ТК і довідки про доходи, - заяву на надання мені роб. місця, оскільки мене не викликали на роботу з невідомих мені на те причин. Питання: Знаю, що існує 184 ст. згідно якої ПП не має право мене звільнити з роботи. Але чи є в законі "дирки" скористатися якими може під-во (крім ліквідації і збанкрутіння)?

Посмотреть ответ
← CtrlCtrl →
112 из 151

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх