RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Онлайн консультация юриста
  3. Другое

Другое

другие вопросы юристу, которые не вошли в основной рубрикатор раздела

Последние вопросы юристу:

Роман (14 Июнь 2010)

Здравствуйте! Три месяца назад я устроился в подрядную организацию, выполняющую ремонтные работы на металлургическом комбинате. Трудовой договор не заключал, но трудовую книжку у меня взяли. Зарплату нам выплачивают с задержками на 10-15 дней, и получаем мы её в офисе под роспись в ведомости. А две недели назад выяснилось, что и работаем мы неофициально, и в трудовой книжке записи нет (трудовую книжку мне вообще директор вернул назад). Выходит, что работал я на вредном производстве без всяких льгот, и перечислений даже в пенсионный фонд никаких не было. Из доказательств того, что я работаю в этой организации, у меня есть электронный пропуск на металлургический комбинат с указанием организации, моей специальности и даты выдачи пропуска, к тому же я проходил медкомиссию, инструктаж по охране труда, и эти данные должны храниться на заводе. Подскажите, пожалуйста! Правомерны ли будут мои следующие требования: 1. Согласно ст.24 КЗоТ «трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ чи розпорядження не були видані, але працівника фактично було допущено до роботи». Следовательно, по закону считается, что я заключил трудовой договор с работодателем. 2. Согласно ст.115 КЗоТ и ст.24 закона «Про оплату праці» «заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів». Следовательно, работодатель нарушает законодательство по этому пункту. 3. Согласно ст.48 КЗоТ и указу «Про затвердження Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників» «трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві, в установі, організації усіх форм власності або у фізичної особи понад п’ять днів». Следовательно, работодатель нарушает законодательство и по этому пункту. 4. Согласно ст.38 КЗоТ «працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору». Следовательно, я могу требовать увольнения меня по этой части данной статьи. 5. Согласно ст.44 КЗоТ «при припиненні трудового договору внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38 і 39) працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку». Следовательно, при увольнении я могу рассчитывать на это выходное пособие. Реально ли мне получить требуемое? Спасибо огромное за помощь!

Посмотреть ответ

Оксана (10 Июнь 2010)

Доброго дня! Моя ситуація склалась наступним чином. В серпні 2009 року мене було попереджено про наступне звільнення у зв»язку з ліквідацією установи.Станом на 07 червня 2010 року процес ліквідації не був завершений. 07.06.2010р. мною письмово доведено до відома голови ліквідаційної комісії установи про те, що я знаходжусь на 5-6 вагітності.Відповідно до статті 184 Кодексу законів про працю України звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох (шести років — частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням. Всупереч даним вимогам ст. 184 Кодексу законів про працю України мене було звільнено з займаної посади у зв»язку з повною ліквідацією (п.1ст.40 КЗпП України). Жодних пропозицій про працевлаштування не поступало. Як мені стало відомо, частину працівників було переведено до новоствореної установи, яка не є правонаступником попередньої. Підкажіть будь-ласка, чи було правомірним таке звільнення?

Посмотреть ответ
← CtrlCtrl →
195 из 298

Ищете работу?

Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх