UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День фермера

День фермера

19.06.2025
День фермера

День фермера

     1756

В Україні з 19 червня 2020 року відзначають нове професійне свято - День фермера.

Вибір цієї дати цілком не випадковий. Саме 19 червня 2003 року був прийнятий Закон України "Про фермерське господарство".

Святкову дату було введено з метою сприяння розвитку вітчизняного фермерського руху та на підтримку ініціативи товариства українських аграріїв. На думку авторів ініціативи, офіційний державний статус свята має підвищити престиж досить важливої та розповсюдженої в Україні професії фермера.

Українці – визнана працелюбна нація, та саме завдяки численним великим та малим фермерським господарствам країни забезпечується її продовольча безпека та зберігається унікальний прошарок культури - українське село.

На момент запровадження цього професійного свята (2020 рік), сільське господарство України складають більш ніж 48 000 підприємств й серед них переважну частину (майже 71%) займають саме фермерські господарства.

Для ефективного розвитку фермерства України у майбутньому, Кабінет Міністрів 13 вересня 2017 року затвердив спеціальне розпорядження № 5664-р. Воно містить Концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації для фінансової підтримки якої у 2018-му році було виділено 1 мільярд гривень, спрямованих на розвиток вітчизняних фермерських господарств.

Ближайшие праздники

Часто шукають

↑ Вгору