UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День науки в Україні

День науки в Україні

День науки в Україні

День науки в Україні

     2302Автор: 

День науки - популярне свято, що відзначається в Україні щорічно у третю суботу травня.

Цей день є професійним святом для всіх працівників наукової галузі, яке офіційно було встановлене Указом Президента України у 1997 році, задля підтримки ініціатив відомих вчених, представників різних наукових установ, а також професійних спілок наукових працівників країни.

Найбільш відомою та найвищою науковою самоврядною організацією в Україні вважається Національна академія наук (НАН). Заклад було засновано 27 листопада 1918 року у Києві. Першим президентом Академії став видатний український вчений зі світовим ім'ям - академік Володимир Іванович Вернадський.

НАН ініціює, організовує та здійснює головні фундаментальні та прикладні наукові дослідження у таких актуальних та проблемних напрямках, як природничі, технічні, суспільні та гуманітарні науки. Академія має три головні напрямки-секції:

  • фізико-технічних та математичних наук;
  • хімічних та біологічних наук;
  • суспільних та гуманітарних наук.

У свою чергу, секції складаються з чотирнадцяти наукових відділень: математичного відділення, відділення інформатики, механіки, відділення фізики та астрономії, наук, що вивчають Землю та фізико-технічні проблеми матеріалознавства, енергетики, ядерної фізики, відділень хімії, біохімії, фізіології та молекулярної біології, а також загальної біології. Крім того, є відділення економіки, історії, філософії та права, літератури, мови та мистецтвознавства.

Основа НАН України - це науково-дослідні інститути та інші наукові установи, що мають статус, прирівняний до НДІ. Зараз під патронатом Академії діють 168 наукових установ та 46 організацій дослідницько-виробничої бази.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору