UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Міжнародний день шахів та День шахів в Україні

Міжнародний день шахів та День шахів в Україні

Міжнародний день шахів та День шахів в Україні

Міжнародний день шахів та День шахів в Україні

     5420Автор: 

«Шах мат!» — цей грізний вислів перською мовою, що означає дослівно «правитель помер», став назвою гри, яка підкорила весь світ, і стала для своїх численних шанувальників справжнісіньким еталоном гнучкості та гостроти розуму, вміння мислити швидко й стратегічно.

Гра чатуранга, попередниця сучасних шахів, що зародилася в Індії, стала захопленням для багатьох поколінь, яке переросло згодом у справжнісінький спорт. Причому спорт світового масштабу. Недарма вже багато років змагання з шахів включені в офіційну програму Олімпійських ігор.

Сьогодні практично в кожному місті світу існує один або кілька шахових клубів, в шахи із задоволенням грають і пенсіонери вечорами на лавках, і молоді люди,які використовують для цього спеціальні додатки в сучасних гаджетах.

З 1966 року в усьому світі 20 липня відзначається як Міжнародний день шахів. Це справжнє свято як для любителів цієї гри, так і для професійних шахістів — майстрів цього спорту.

В Україні 20 липня визнано Днем шахів відносно недавно — з 2011 року. З цього часу наша країна також вшановує стратегів усіх рівнів, які присвятили себе цій грі, що захоплює й розвиває мислення.

Ближайшие праздники


↑ Вгору