UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Міжнародний день стоматолога

Міжнародний день стоматолога

Міжнародний день стоматолога

Міжнародний день стоматолога

     2129Автор: 

Щороку 9 лютого, в день святий Аполлонії, весь цивілізований світ відзначає професійне свято — Міжнародний день стоматолога.

Саме цей день в далекому 249 році став останнім у житті Аполлонії — молодої дівчини з хорошої сім'ї, яка прийняла християнство. Для покарання за відмову вірити в багатобожжя і визнавати божественність імператора молода християнка була піддана тортурам і мукам, які в ті часи широко застосовувалися до перших християн. Крім інших знущань озвірілий натовп вибив дівчині все зуби і збирався віддати її вогню, якщо вона не відмовиться від Христа і нової віри.

Але, як ревна християнка, Аполлонія не збиралася зраджувати своїх переконань. Обдуривши варту удаваною згодою покаятися, дівчина дочекалася, коли з неї знімуть кайдани, і сама стрибнула в приготоване для неї багаття.

Страшні катування, яким була піддана християнка, не похитнули сили віри Аполлонії, вразили людей настільки, що вже в 300 році мученицю канонізували, визнавши святою. З того часу існує повір'я, в яке і в наші дні вірять багато вихідців з канонічних католицьких сімей. Вважається, що під час сильного зубного болю необхідно прочитати молитву святий Аполлонії або просто вимовити її ім'я, і біль, який вважається нестерпним для людини, одразу відступає.

Тому, попри те, що знайдені археологами перші стоматологічні інструменти мають вік в 7 000 років, днем стоматологів офіційно вважають 9 лютого — день святої Аполлонії.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору